ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBijtellingspercentage versus aanschafwaarde

Bijtellingspercentage versus aanschafwaarde

06-08-2015
Bijtellingspercentage versus aanschafwaarde

Is 14% of 20% niet goedkoper dan 7%?

Is het voor ondernemers wel echt voordelig om een auto te leasen met een laag bijtellingspercentage? Staren werkgevers zich niet blind op het bijtellingspercentage in plaats van de aanschafwaarde en exploitatiekosten?

Hogere exploitatiekosten hybride leaseauto

Ook als we kijken naar de hogere aanschafwaarde zal de afschrijving en rente gedurende de leasetermijnen aanzienlijk hoger ligger dan bij een benzine- en dieselmotor. Dit komt doordat de aanschafwaarde van een hybride vaak veel hoger is en dat in combinatie met een lage restwaarde. Maar ook doordat de infrastructuur van laadstations nog in de ontwikkelingsfase is, zal het voorkomen dat u met een hybride auto op een gegeven moment verder moet rijden op benzine of diesel. Uiteraard, de hybrides zijn zo duurzaam als beweerd wordt, maar dat is echter alleen als u volledig elektrisch rijdt.  Werkgevers kunnen dus met hogere exploitatiekosten dan vooraf verwacht blijven zitten.

Leaseauto met een lage bijtelling

Leaseauto’s met een laag bijtellingspercentage, bijvoorbeeld hybrides en volledig elektrische wagens, zijn vaak wegens de nieuwe technologie duurder dan een normale diesel- of benzineauto. Het absolute bijtellingsbedrag zal dan alsnog hoger liggen dan die van een auto met hoge bijtelling en een lagere aanschafwaarde. Indien de werknemer nauwelijks privé gebruik maakt, is er geen sprake van bijtelling (bij meer dan 500 km privégebruik betaalt de werknemer bijtelling). Mocht de werknemer wel veel privé rijden, betaalt de werknemer dit eigenlijk altijd zelf. Dit vormt vaak geen kostenpost voor de werkgever. In Autobrief II staat echter wel dat alle bijtellingen op de schop gaan, dus mocht u nu nog een auto met een lage bijtelling willen, pak nu nog uw kans. Wij hebben nu operational lease auto's in onze voorraad met een zeer lage bijtelling.  

Lage bijtelling, hoge aanschafwaarde

De hoogte van de maandelijkse leasekosten hangen altijd af van de consumentenprijs van de auto. Als u als werkgever zijnde een auto met een lage bijtelling least voor uw werknemer, zal de aanschafwaarde vaak hoger liggen. Automatisch zal het maandbedrag dat u aan de leasemaatschappij betaalt ook hoger liggen. Bij ons in de outlet staan er leaseauto's met vrij lage bijtellingen en lage aanschafwaardes. 

Eigen bijdrage leaseauto

Tussen werknemer en werkgever kan er ook een onderlinge overeenkomst gesloten worden dat de werknemer zelf een gedeelte van de maandelijkse leasekosten op zich neemt. Dit gebeurt in veel gevallen. De werkgever gaat er vrijwel altijd vanuit dat de werknemer privé gebruik gaat maken van de leaseauto. Een eigen bijdrage is dan ook reëel en zal wat financiële druk van de schouders van de werkgever nemen.

Conclusie

De vraag of het voor de werkgever voordeliger is om een auto met een laag of hoog bijtellingspercentage te leasen verschilt natuurlijk per auto. Over het algemeen kunnen de maandelijkse lasten voor een auto met een laag bijtellingspercentage wel eens tegenvallen voor de werkgever. Het is dan ook belangrijk om bij het afsluiten van een operational lease of financial lease om te kijken wat voor mogelijke kosten een auto met een laag bijtellingspercentage alsnog met zich mee kunnen brengen. Kijk niet alleen naar de bijtelling, maar ook naar de aanschafprijs.

Wilt u weten of u als ondernemer beter een auto kan rijden met een hogere bijtelling? Neem contact met ons op: 085 9022929, of vul het contact formulier in. Wij rekenen u graag de verschillen voor.  

CONTACT BEKIJK DE VEELGESTELDE VRAGEN

Online uw lease auto samenstellen

Online leaseauto samenstellen

CAR CONFIGURATOR

 

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBijtellingspercentage versus aanschafwaarde