ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeEquipment lease

Equipment lease

Materieel financieren voor uw bedrijf is via ActivLease snel en eenvoudig geregeld. Wij bieden flexibele financieringsoplossingen voor equipment lease zoals kranen, containers, bouwmachines, wegtransport en maritiem materieel. In combinatie met verschillende leasevormen zoals operational lease, financial lease en sale & lease back. Met lease heeft u grip op de financiering en de kosten. De duur van de financiering is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Dit voorkomt dat de financiering nog loopt als u het bedrijfsmiddel niet meer economisch verantwoord kunt inzetten. Daarnaast hoeft u bij lease gewoonlijk geen andere zekerheden in onderpand te geven voor de financiering. Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden van equipment lease.

Offerte aanvragenContact opnemen

Soorten van equipment lease

Equipment lease is mogelijk voor heel veel verschillende soorten bedrijfsmiddelen. U kunt voertuigen en verplaatsbare bedrijfsmiddelen leasen. Nieuw of gebruikt, dat maakt niet uit. Belangrijk is dat het bedrijfsmiddel uniek te identificeren is, bijvoorbeeld met een kenteken of serienummer. Ook voor op maat gemaakte machines kunt u vaak een lease afsluiten. Lees verder en bekijk hiernaast de mogelijkheden van equipment lease.

Equipment lease

Hoe werkt lease?

Bij leasing financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij geeft het object via lease aan u in gebruik of eigendom. Maandelijks betaalt u leasetermijnen aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm wordt u direct eigenaar van het object, of u bepaalt dit aan het einde van de leaseperiode. Omdat u de waarde van het object in termijnen betaalt, hoeft u niet in een keer een grote investering te doen. Dat kan belangrijk zijn omdat u op deze manier werkkapitaal in uw bedrijf houdt.

Zelf calculeren

Financial lease

Bij financiële lease sluit u als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert de volledige aanschafwaarde (100% financiering) van bijvoorbeeld de nieuwe machine. U bent eigenaar van deze machine en betaalt de financiering in termijnen terug. Bij een financial lease draagt u eveneens het economisch risico (waardevermindering).

Operational lease

Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het object dat u leaset. U huurt als het ware een object. Bij operational lease kunt u ervoor kiezen om naast het gebruiksrecht nog extra diensten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen af te nemen. Aan het einde van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij het object weer terug. Of ze bieden u het object aan voor de op dat moment geldende marktwaarde of een vastgestelde prijs.

Sale and Lease Back

Met sale and lease back verkoopt u uw (roerende) bedrijfsmiddelen, zoals transportmiddelen of bouwmachines aan de leasemaatschappij. Vervolgens verhuren zij deze aan u terug via een leasecontract. U beschikt daardoor direct over extra liquide middelen. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij de aanvraag van een bedrijfsfinanciering. Zo beschikt u direct over extra liquiditeit en maakt u werkkapitaal vrij voor groei.

Als u een bedrijfsmiddel gaat leasen, dan hoeft u niet in één keer een grote investering te doen. U houdt dus geld over om te ondernemen. Twijfelt u welke leasevorm voor bedrijfsmiddelen het beste past bij uw situatie? Wij denken graag met u mee en leggen de mogelijkheden uit.

Zelf calculeren

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeEquipment lease