ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeWagenparkbeheerStrategisch wagenparkbeheer

Strategisch wagenparkbeheer

Een goed doordacht wagenparkbeheer is van onschatbare waarde voor ieder bedrijf. Een goed doordachte aanpak kan niet alleen uw kosten in toom houden, maar ook uw mobiliteit efficiënt regelen en uw bedrijf milieubewuster maken. We leggen graag uit hoe u met onze expertise en advies uw wagenparkbeheer naar een hoger niveau kunt tillen.

Mobiliteitsregeling

Een mobiliteitsregeling, ook wel autoregeling genoemd, is de sleutel tot geoptimaliseerd wagenparkbeheer. In dit document legt u de voorwaarden en regels vast over het gebruik van bedrijfsvoertuigen door uw medewerkers. Maar wat valt er wel en niet onder deze regeling, en wie komt in aanmerking? De inhoud van een autoregeling kan variëren, maar let in ieder geval op de volgende punten:

  • Bekijk en overweeg verschillende regelingen voor mobiliteit, zoals leasen, huren, of aanschaffen, afhankelijk van wat het beste bij uw organisatie en medewerkers past.
  • Denk na over de keuze van voertuigen. Is dit gebaseerd op financiële overwegingen, economische efficiëntie, rijplezier of milieuvriendelijkheid (zoals zero-emissieopties). Voor veel tenders is het gebruik van elektrische voertuigen een aandachtspunt. Houd hier rekening mee als u voor de overheid werkt en afhankelijk bent van aanbestedingen.
  • Denk na over het type brandstof in uw wagenpark. Wat sluit het beste aan op uw behoeften? Maak een keuze gebaseerd op kosten, milieu-impact en de beschikbaarheid.

Strategisch wagenparkbeheer

Afspraken met medewerkers

Duidelijke afspraken met uw medewerkers zijn cruciaal om ongewenst gedrag te voorkomen. Wij kunnen u helpen om gedragscodes vast te stellen, zoals het verbieden van rijden onder invloed en het beheren van privégebruik van bedrijfsvoertuigen. Hiermee creëert u duidelijkheid en voorkomt u misverstanden en conflicten.

Normcalculatie

Een normcalculatie is een essentieel instrument om de kosten van uw wagenpark te beheren. Het houdt in dat u normen vaststelt voor zaken als brandstofverbruik, onderhoudskosten en afschrijving van voertuigen. Dit helpt om kosten te voorspellen en te beheren, en om efficiënter te opereren. ActivLease helpt u bij het opzetten van een normcalculatie, zodat u een duidelijk inzicht krijgt in de financiële aspecten van uw wagenparkbeheer.

Zero-emissiezones en voertuigkeuze

Met het oog op de toekomst is het belangrijk om nu al na te denken over de opkomende zero-emissiezones en uw voertuigkeuze. Kunt u straks uw klanten in de stad nog bereiken? Moet u al overstappen op elektrische voertuigen? Of kunnen uw huidige bedrijfswagens worden aangepast om aan de nieuwste emissienormen te voldoen? Wij bieden advies op maat om uw wagenpark toekomstbestendig te maken.

Alles over Zero-emissiezones

ActivLease is uw partner in wagenparkbeheer

We helpen u met het opstellen van een autoregeling op maat, voeren normcalculaties uit en geven advies over kostenbeheersing. Ons doel is om uw wagenparkbeleid naadloos te laten aansluiten op uw de strategie en visie van uw bedrijf.

Wilt u de kosten van uw wagenpark beter beheersen, efficiënter werken en milieubewuste keuzes maken? Neem contact op en laat ons een vrijblijvende wagenparkscan uitvoeren. Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar met deskundig advies en ondersteuning!

 
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeWagenparkbeheerStrategisch wagenparkbeheer