ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Halfjaarcijfers Europese autoverkoop: Benzine haalt diesel in

07-10-2017

Halfjaarcijfers Europese autoverkoop: Benzine haalt diesel in

De halfjaarcijfers van de Europese autoverkopen zijn gepubliceerd door de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA). Een uiterst indrukwekkende verschuiving heeft plaatsgevonden op de markt, want voor de eerste keer sinds 2009 zijn er in Europa minder diesels verkocht dan benzineauto’s. Het dieselmarktaandeel daalde in het eerste halfjaar tot 46,3 procent wat een fikse daling is ten opzichte van 50,2 procent vorig jaar. De benzineauto maar ook de elektrische auto en hybrides groeien in populariteit. ActivLease juicht het toe want een elektrische auto leasen in Nederland is bijzonder interessant door de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Minder dieselauto’s verkocht

Uit cijfers van de ACEA blijkt dat er de afgelopen zes maanden precies 152.323 dieselauto’s minder zijn verkocht dan in dezelfde periode in 2016. Benzineauto’s zagen hun marktaandeel juist groeien, van 45,8 procent naar 48,5 procent.

Verkoop hybrides en elektrische auto’s in de lift

De verkoop van hybrides, elektrische voertuigen en auto’s op LPG of aardgas groeide net zo hard mee. Deze groepen maakten thans 5,2 procent van de autoverkoop uit sinds begin 2017. Een bijzonder indrukwekkende toename van 35 procent. Door Nederlands beleid daalt de verkoop van hybrides maar in de rest van Europa steeg de verkoop juist met wel 58 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ook elektrische auto’s gaan mee op de duurzame golf met een verkoopstijging van 37 procent. Nederlandse leaserijders profiteren in 2017 nog extra van een elektrische auto door de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Autoverkopen

Negatieve effecten

De dieselverkoop ziet dan weer negatieve effecten door beleid in verscheidene Europese landen. Steeds meer binnensteden weren dieselauto’s wat het minder interessant maakt voor ondernemingen om ze te leasen. Ook het Volkswagen sjoemelschandaal heeft de dieselautoverkoop aangetast. De ACEA waarschuwt desalniettemin dat drastische maatregelen tegen diesels een averechts effect kunnen hebben. Meer benzineauto’s zorgt voor een hogere CO2-uitstoot in Europa. Het beleid moet gepaard gaan met investeren in milieuvriendelijke aandrijflijnen zoals elektrische auto’s.

Nu klaar voor de elektrische overstap? Kies een elektrisch model van ActivLease!

ActivLease staat hier totaal achter. Als elektrische leaseintermediair helpen wij onze leaserijders met de elektrische overstap. Wij hebben een grote voorraad elektrische modellen die u kan leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte en kunnen u zelfs het installeren van een laadstation op eigen terrein aanbieden. ActivLease helpt u met de elektrische overstap.

Bron: Autovisie

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHalfjaarcijfers Europese autoverkoop: Benzine h...