ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

11 botsingen met de Google auto

12-05-2015

11 botsingen met de Google auto

Steeds vaker is de zelfrijdende auto in het nieuws. Mercedes die met het nieuwe topmodel S-Klasse de zelfrijdende auto benadert. En allerlei high-tech ICT bedrijven die testen. Apple maakte laatst nog bekend dat zij weer opnieuw gaat testen en ook gaan de geruchten dat Samsung een auto gaat bouwen die zelf nadenkt. Google test echter al 6 jaar lang en nu is er nieuws.

De Google auto maakte 2,7 miljoen kilometers

In 6 jaar tijd heeft de zelfdenkende Google auto maar liefst 2.700.000 kilometers afgelegd. In deze periode hebben er 11 botsingen plaatsgevonden. Geen enkele aanrijding had echter dodelijk kunnen zijn. Sterker nog, er is niemand gewond geraakt in alle gevallen. Bovendien, elf van de elf keer was het een andere auto die op de Google auto inreed. Je zou bijna kunnen stellen dat de zelfrijdende auto 'er klaar voor is'.

Is de zelfrijdende auto van Google veilig?

Het grote bedrijf uit Sillicon Valley laat nog maar weinig informatie los over de exacte testresultaten. Wat betreft de 11 botsingen? Als een bestuurder zelf daadwerkelijk 2,7 miljoen kilometer zou rijden, zou hij hoogstwaarschijnlijk meer ongelukken meemaken. Verzekeraars houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Zou de aanrijding namelijk veroorzaakt zijn door de zelfrijdende auto, wie is er dan schuldig? Op de hoogte blijven over deze en andere ontwikkelingen in automobiliteit? Volg ActivLease op facebook. Binnenkort meer achtergrondinformatie over auto's die volledig zelfstandig kunnen rijden.

Bron: BNR Nieuwsradio

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog11 botsingen met de Google auto