ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blog5 tips voor autorijden bij gladheid - voorkom g...

5 tips voor autorijden bij gladheid - voorkom glijpartijen!

23-02-2018

5 tips voor autorijden bij gladheid - voorkom glijpartijen!

In de wintermaanden kan het behoorlijk glad worden op de weg. Het kan zomaar gebeuren dat u in een slip terecht raakt en de macht over het stuur verliest. Bij extreme gladheid is het veiliger om de leaseauto te laten staan en helemaal niet de weg op te gaan, maar soms heeft u geen keus. In dat geval geeft ActivLease u een aantal goede tips voor het rijden bij gladheid.

  1. Houd afstand

Bij een glad wegdek is uw remweg langer dan normaal. Zelfs als u winterbanden gebruikt. Pas daarom uw snelheid aan en houd extra afstand tot de auto die voor u rijdt. Op die manier heeft u genoeg tijd en ruimte om te anticiperen als uw voorganger plotseling remt. Onthoud ook dat de remweg groeit naar mate van de gereden snelheid en de leeftijd van uw banden.

  1. Rem niet te hard

Als u in een noodgeval plotseling moet stoppen, rem dan hard, niet pompend. In de meeste auto’s wordt dan het antiblokkeersysteem (ABS) geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat de wielen blijven draaien en u kunt blijven sturen.

In bochten is het echter verstandig om gas los te laten in plaats van te remmen. Nog beter is het om uw snelheid aan te passen voordat u de bocht neemt. Bij het verlaten van de bocht geeft u weer rustig gas.

  1. Trek op in de 2e versnelling

Optrekken vanuit stilstand kan bij een glad wegdek leiden tot slippende banden. Om dit te voorkomen kunt u het beste de auto in de tweede versnelling zetten, rustig optrekken en niet teveel gas geven. Zo voorkomt u dat de auto wegglijdt of zich in ingraaft in de sneeuw. Bij ActivLease kunt u diverse auto’s met vierwielaandrijving leasen, deze presteren beter bij een besneeuwd wegdek.

Rijden bij gladheid

  1. Blijf alert

Neemt u dagelijks dezelfde route naar uw werk? Dan rijdt u vast wel eens op de ‘automatische piloot’. Bij een glad wegdek is het van groot belang dat u alert blijft. Let goed op uw medeweggebruikers, kijk ver voor u uit en vertrouw niet teveel op uw winterbanden of een gestrooid wegdek.

  1. Raak niet in paniek

Heeft u met alles rekening gehouden, maar gaat de auto toch glijden? Raak dan vooral niet in paniek. Door plotseling hard te remmen, gas te geven of aan het stuur trekken maakt u de situatie alleen maar erger. Blijf kalm, houd twee handen aan het stuur en wacht totdat u weer grip heeft.

Meer vragen over rijden bij gladheid? Neem contact op met ActivLease!

Moet u bij gladheid de weg op? Met een goede voorbereiding blijft u veilig auto rijden. Ook voor wintersporters is het opletten: in sommige landen zijn winterbanden, sneeuwkettingen en een bepaalde uitrusting voor uw auto verplicht. Heeft u nog toch nog vragen? Neem dan contact op met onze vriendelijke medewerkers, zij helpen u graag verder.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog5 tips voor autorijden bij gladheid - voorkom g...