ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

De nieuwe Mercedes E-klasse: auto of robot?

29-02-2016

De nieuwe Mercedes E-klasse: auto of robot?

De nieuwe Mercedes E-klasse kan bijna alles zelf

In het voorjaar van 2016 wordt ie pas gelanceerd, de nieuwe Mercedes E-klasse. Toch is er al veel bekend over dit nieuwe model van Mercedes.

Eigenlijk is de Mercedes E-klasse een bijna volledig zelfrijdende auto, waarbij u als bestuurder niet veel meer hoeft te doen, ware het niet dat de wet- en regelgeving dit nog niet toelaat. Het mag dus nog niet; slapen tijdens het autorijden, maar met de Mercedes E-klasse is het wel mogelijk.
Volgens de wet- en regelgeving mag je hooguit 1 minuut je handen van het stuur houden. Daarom geeft de Mercedes na deze minuut een waarschuwing en schakelt het systeem zichzelf uit.
Maar de nieuwe E-klasse kan zichzelf met 120 km per uur binnen zijn eigen rijstrook een voor hem rijdende auto blijven volgen. Met 130 km per uur heeft de auto daar de wegmarkering voor nodig.
De E-klasse kan ook de borden “lezen”, zodat ie automatisch de toegestane snelheid aanhoudt.

Nog meer snufjes

Maar wat nu, als je wilt inhalen? Geen enkel probleem voor deze auto! Want zodra je je knipperlicht aanzet op een weg met minimaal 2 rijstroken, weet de auto dat je wilt gaan inhalen en zal hij, met behulp van zijn camera’s en radars kijken of het veilig en verantwoord is. Als dat het geval is, zal de auto automatisch inhalen, of teruggaan naar de rechter rijbaan.
Daarnaast houdt de auto ook de omgeving in de gaten. Als er een aanrijding dreigt, worden de veiligheidssystemen in stelling gebracht.
De auto kan zichzelf inparkeren (zonder dat u in de auto zit) en is alert bij kruisingen en stilstaande files. Ook bij uitwijkmanoeuvres helpt de auto bij het sturen en voorkomt de computer, dat de auto te ver uit zijn koers raakt.

Communicatiemodule

Daarnaast bevat deze nieuwe E-klasse een ingebouwde communicatiemodule, de informatie van wegwerkers, politie-auto’s of verkeerscentrales krijgt. Deze wordt via het navigatiesysteem aan u kenbaar gemaakt. Helaas werkt dit nog niet optimaal, aangezien de auto’s van de wegbeheerders nog lang niet allemaal zijn voorzien van de benodigde zendtechiek.
Eigenlijk is deze nieuwe Mercedes E-klasse zijn tijd dus al ver vooruit, aangezien hij veel meer capaciteiten heeft, die de wetgeving en infrastructuur aankunnen.

Wilt u deze bijna-robot leasen? Dat kan!

Deze auto van de toekomst kunt u straks natuurlijk leasen via ActivLease! Voor een maandbedrag vanaf € 1.000,00 kunt u deze robot-auto rijden.
Neem nu alvast contact op met het team van ActivLease. Zij kunnen voor u in de gaten houden, wanneer deze auto bestelbaar is en bent u straks een van de eersten, die met de bijna-robot kunt gaan rijden. 

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Mercedes E-klasse: auto of robot?