ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto draadloos opladen mogelijk met...

Elektrische auto draadloos opladen mogelijk met nieuw beton

29-06-2018
Elektrische auto draadloos opladen mogelijk met nieuw beton

‘Hoeveel kilometer kan deze elektrische auto rijden?’ Het is een van de meest gestelde vragen door elektrische leaserijders, ondanks dat de actieradius van elektrische modellen uiterst snel naar het niveau van benzine auto’s klimt. Maar wat als je de auto kan opladen tijdens het rijden? We zien dit reeds op kleine schaal met regeneratieve remsystemen, maar het Australische Talga Resources ontwikkelt beton met een hoge elektrische geleidbaarheid. Dit beton kan volgens het bedrijf elektrische voertuigen draadloos opladen, tijdens het rijden en zelfs tijdens het parkeren!

Het is een verbluffend concept maar wij bij ActivLease zien het graag in de toekomst gebeuren. Overigens hoeft u niet te wachten om in een elektrische auto met hoge actieradius te rijden, die hebben wij gewoon op voorraad. Elektrisch leasen in 2018 betekent bovendien dat u in aanmerking komt voor de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Draadloos opladen met grafeen

Het beton van Talga Resources is met grafeen versterkt. Grafeen is een platte variant van koolstof en een populair materiaal omdat het sterk, flexibel en ondoordringbaar is. Uit recent onderzoek blijkt dat grafeen beton 146 procent sterker maakt. Maar de belangrijkste eigenschap is dat het goed geleidend is en draadloos opladen mogelijk maakt.  

Mark Thompson, directeur van Talga, vertelt over de eerste positieve testresultaten. ‘De eerste testresultaten tonen aan dat het met grafeen versterkte beton van Talga een dergelijk hoog elektrisch geleidingsvermogen heeft dat het kan werken als het verwarmingselement van een elektrische kachel’

Elektrische laden via de weg

Meer onderzoek nodig

Talga moet nog verder onderzoek doen maar het draadloos opladen van elektrische auto’s is hiermee theoretisch mogelijk geworden. Grafeen in beton kan op dit moment al toegepast worden in bijvoorbeeld antistatische vloeren, spanningssensoren, bliksembeveiliging en vloerverwarming. Elektrisch geleidend beton is een droom die al jaren wordt nagestreefd maar nog niet is behaald. Het toevoegen van staalvezels, ijzer en koolstofproducten is geprobeerd, maar de kosten stijgen te veel en er bestaat dan ook een kans op corrosie. De toevoeging van grafeen lijkt een uiterst belangrijke stap naar elektrisch geleidend asfalt te worden, want het is ook nog eens milieubesparend. Directeur Thompson stelt dat zijn nieuwe grafeenbeton de helft minder cement nodig heeft. Een goede zaak gezien de cementindustrie een grote CO2-uitstoter is.

Kies voor de elektrische omslag. Kies voor een elektrische auto lease van ActivLease

De huidige elektrische automarkt kent nog geen draadloos oplaadbare modellen, maar er worden wel andere enorm belangrijke innovaties doorgevoerd. Door verbeterde accupakketten zijn er thans uiterst betaalbare leaseauto’s met een bereik van 300 tot 500 kilometer zonder op te laden. ActivLease adviseert u graag over de nieuwe Nissan Leaf, de Hyundai KONA Electric, Volkswagen e-Golf en de BMW i3. Onze vriendelijke medewerkers maken een leaseofferte voor u en kunnen u verder informeren over voordelen zoals de vriendelijke bijtelling van vier procent. Ga elektrisch leasen in 2018 bij ActivLease!

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto draadloos opladen mogelijk met...