ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrische auto marktaandeel stijgt naar 14 procent volgens CBS

10-04-2019

Elektrische auto marktaandeel stijgt naar 14 procent volgens CBS

Het gaat uitstekend met de elektrische auto verkoop: geen verrassing maar wel een nieuwe bevestiging van de tendens. Dat blijkt uit de Jaarmonitor Wegvoertuigen 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2018 was 1 op de 12 verkochte stekkerauto’s een volledig elektrisch model en de rest plug-in hybrid. Sinds begin 2019 is dat aantal reeds gestegen naar 1 op de 7 stuks. Plug-in hybrides zijn minder populair waardoor het marktaandeel volledig elektrische auto’s explosief stijgt naar 14 procent van alle voertuigen met een elektrische aandrijving! 2019 is wederom een goed jaar voor elektrisch leasen dankzij voordelen zoals de lage 4% bijtelling.

Dat elektrisch rijden steeds populairder wordt is reeds bekend. Naast het CBS rapporteerden RAI Bovag en de RVO ook stijgende cijfers voor stekkerauto’s. Elektrische personenauto’s zijn hot en fiscale voordelen zoals de lage bijtelling helpen natuurlijk een handje mee. Ook is de keuze enorm gegroeid het afgelopen jaar. Niet langer hoef je voor een Tesla Model S te gaan, nu meer betaalbare modellen zoals de Model 3, Nissan Leaf, Kia e-Niro en KONA Electric leverbaar zijn.

Volledig elektrische auto leasen wordt steeds populairder

Het CBS meldt dat er in januari 2019 315.000 auto’s met volledig of deels elektrische aandrijving rondrijden in Nederland. Ons land telt ongeveer 8,5 miljoen personenauto’s dus het marktaandeel van elektrische auto’s is 3,7 procent. Volledig elektrische auto’s groeien daarbij enorm in populariteit. Volgens de cijfers zijn er 24.024 compleet elektrische auto’s nieuw geregistreerd in 2018. Daardoor steeg het aandeel van 8 procent naar 14 procent in een klein jaar.

Hyundai KONA Electric

Elektrische bussen

Elektrische vrachtwagens zijn nog niet zo gewild in Nederland, maar elektrische bussen beginnen ook een nieuwe bruisende markt te worden. Het CBS telde in 2018 103 nieuw geregistreerde elektrische bussen, wat het totaal op 424 stuks brengt sinds januari 2019. Schiphol is een grote afnemer en heeft nu 100 elektrische bussen rondrijden. Ondertussen neemt het aantal regio’s toe waar gemeenten van busmaatschappijen verwachten dat ze met uitstootvrije voertuigen rondrijden.

Goedkoop elektrisch leasen doet u bij ActivLease

De elektrische omslag gaat alleen maar sneller gebeuren, daarvan zijn we overtuigt bij ActivLease! Wij hebben onze vriendelijke medewerkers volledig opgeleid om u bij iedere stap van de elektrische overstap te helpen. Tevens hebben wij een grote voorraad elektrische modellen voor scherpe maandtarieven, dus uw volgende leaseauto is slechts een paar klikken verwijderd. Rij dit jaar nog in een elektrische model zoals de Tesla Model 3, Nissan Leaf of KONA Electric en profiteer van de lage 4% bijtelling!

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto marktaandeel stijgt naar 14 pr...