ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Zwitserse accu maakt elektrische auto's...

Nieuwe Zwitserse accu maakt elektrische auto's produceren veel goedkoper

30-11-2018

Nieuwe Zwitserse accu maakt elektrische auto's produceren veel goedkoper

De Zwitserse fabrikant Ecovolta heeft een belangrijke doorbraak in de accusystemen voor elektrische auto’s gemaakt, waardoor deze aanzienlijk voordeliger en sneller geproduceerd kunnen worden. Het ombouwen van bestaande of kleinere automodellen wordt met deze nieuwe lithium-ion accu ook veel haalbaarder. Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland en u kan bij ActivLease verscheidene leasetoppers afsluiten met deze milieuvriendelijke aandrijving. Inclusief de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Betaalbaarder elektrische auto’s bouwen

Accupacks moeten nu voor ieder voertuigtype afzonderlijk ontwikkeld worden. Dat maakt de productie van elektrische auto’s veel duurder. Met de evoTractionBattery van Ecovolta, kunnen veel stappen overgeslagen worden en is certificering van het product al voltooid. Het wordt door de Zwitsers daarom als totaaloplossing gezien om sneller en betaalbaarder nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen.

CTO Paul Hauser legt uit hoeveel geld fabrikanten met zijn nieuwe accu kunnen besparen: “Wij schatten dat autofabrikanten bij een accu met een bedrijfsspanning van bijvoorbeeld 48 Volt en een capaciteit van 10 kilowattuur (kWh) in totaal 250.000 tot 500.000 euro ontwikkelings- en certificeringskosten kunnen besparen. En het kan nog veel sneller: onze klanten houden voor een accupack en het bijbehorende accubeheersysteem gewoonlijk rekening met een ontwikkelingstijd van max. 2 jaar. Maar de evoTractionBattery kan binnen enkele uren worden geconfigureerd, ongeacht of hij voor een golfkart of een vrachtwagen wordt gebruikt.”

Ecovolta accu

Verscheidene varianten van accu gepland

Ecovolta verwacht een brede uitrol van de evoTractionBattery en produceert met diversiteit als doel. De accu wordt leverbaar met spanningen van 24, 48 en 400 Volt, evenals capaciteiten van 2,5 kWh tot 15 kWh. Ook het uitwisselen van gegevens tussen meerdere accu’s in een pakket, zal gestandaardiseerd geleverd worden door de Zwitsers. De nieuwe accu kan gecombineerd worden met maximaal 16 accu’s en de parallelle schakeling met maximaal 32 strings. Daardoor zijn accuspanningen van 24 tot een uiterst indrukwekkende 829 Volt haalbaar. De totale capaciteit wordt daarmee geschat op circa 7600 kWh.

Elektrisch leasen? Bekijk onze voorraad en rij binnenkort elektrisch met vriendelijke bijtelling!

Het is niet bekend welke autofabrikanten interesse hebben om de nieuwe accu te bouwen in bestaande modellen. Het is de nieuwste ontwikkeling in een groeiende trend dat elektrische auto’s drastisch in prijs aan het dalen zijn. Elektrisch rijden wordt in de nabije toekomst de standaard en ActivLease helpt u graag bij iedere stap om de elektrische omslag aangenaam te maken. Elektrische leasetoppers zoals de Nissan Leaf, Kia e-Niro en Hyundai KONA Electric, staan in onze Top 10 populairste leaseauto’s en onze vriendelijke medewerkers kunnen zo een leaseofferte voor u maken. Deze elektrische auto’s zullen ook bij levering in 2019 nog in aanmerking komen voor de vriendelijke bijtelling van vier procent. Maar ActivLease heeft ook veel elektrische auto’s snel uit voorraad leverbaar.

Bron: Automobielmanagement

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Zwitserse accu maakt elektrische auto's...