ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogPorsche Taycan pakt het Nürburgring record teru...

Porsche Taycan pakt het Nürburgring record terug van Tesla

10-08-2022

Porsche Taycan pakt het Nürburgring record terug van Tesla

Porsche heeft met de Taycan het record verbroken van snelste elektrische productieauto op de Nürburgring. Dit record was sinds 2019 in handen van Tesla, wat zij hebben neergezet met de Tesla Model S Plaid. Porsche heeft het record verbroken met de Taycan Turbo S en een rondetijd neergezet van 7 minuten en 33 seconden op de beroemde Nordschleife. De Taycan was voor deze recordpoging uitgerust met de Tequipment Performance-kit, die later dit jaar ook in Nederland leverbaar moet zijn!

Porsche vs. Tesla

De Porsche Taycan had het ronderecord voor een elektrische auto eerder in handen, toen neergezet met de ‘reguliere’ Taycan Turbo. Tesla verbrak dit record vervolgens met de Model S Plaid. Deze nieuwe versie van de Model S beschikt over 1.020 pk en benut dit vooral op de lange stukken van het circuit. De Porsche Taycan heeft weliswaar minder vermogen, maar is dankzij de ervaring van het merk met racewagens sneller in de bochten. Wij waren ook al erg onder de indruk van de snelheid van de Taycan Turbo S, zoals te zien is in onze EV TEST!

Performance kit voor de Taycan Turbo S

De Taycan Turbo S is de snelste uitvoering van de Taycan familie, met een piekvermogen van 761 pk. Hoewel deze uitvoering van zichzelf al erg snel is, doet de Tequipment Performance-kit er een schepje bovenop. Zo krijgt de Taycan 21 inch RS Spyder design velgen met Pirelli P Zero Corsa banden. Deze banden hebben dezelfde rubbersamenstelling als een raceband, maar zijn ook goedgekeurd voor straatgebruik. Daarnaast krijgt het Porsche 4D Chassis Control een software-update, voor een nog preciezere balans. Eind dit jaar moet deze kit ook in Nederland leverbaar zijn, én hij is achteraf in te bouwen.

Porsche Taycan Nurburgring ActivLease

Porsche Taycan leasen bij ActivLease

Porsche en Tesla laten met dit record wisselen zien dat elektrische auto’s serieuze prestaties kunnen leveren op een lang circuit. Gelukkig zijn deze EV’s ook gewoon te leasen bij ActivLease. De Porsche Taycan kunnen wij leveren in alle beschikbare uitvoeringen. Neem contact op met onze lease adviseurs, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Ook de Tesla Model S Plaid komt naar Nederland! Deze wordt rond het einde van het jaar al verwacht en ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Lease acties voor de Porsche Taycan bij ActivLease

71kWh RWD 408 pk
Porsche Taycan
Beste prijs
71kWh RWD 408 pk
Netto bijtelling:
€ 566,-
Actieradius:
431 km
Leaseprijs:
€ 1.089,-
83.7kWh 380kW GTS
Porsche Taycan
Nieuw
83.7kWh 380kW GTS
Netto bijtelling:
€ 856,-
Actieradius:
504 km
Leaseprijs:
€ 1.528,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPorsche Taycan pakt het Nürburgring record teru...