ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische snelheidsrace op Nürburgring: Porsc...

Elektrische snelheidsrace op Nürburgring: Porsche vs Tesla

21-09-2019
Elektrische snelheidsrace op Nürburgring: Porsche vs Tesla

Porsche heeft met hun nieuwe elektrische Taycan Turbo een snelheidsrecord neergezet voor vierdeurs elektrische auto’s op de legendarische Nürburgring. Het ronderecord voor elektrische productieauto’s staat hiermee op 7:42. De Taycan is de eerste auto in deze categorie die een officieel getimede ronde neer heeft gezet op het circuit. Concurrent Tesla heeft deze tijd ook gezien en lijkt er inmiddels alles aan te doen om dit record van Porsche af te pakken. Wie gaat er met de winst vandoor?

Het antwoord van Tesla

Dat Porsche er met een snelheidsrecord voor elektrische auto’s vandoor gaat is voor Tesla baas Elon Musk moeilijk te accepteren. Een afvaardiging van Tesla is daarom neergestreken in de omgeving van de Nordschleife. Hun wapen: een speciale Model S. Dit model is een prototype van een nog sneller model dat later op de markt komt. Hij is voorzien van de zogenaamde 'Plaid'-aandrijving, een verwijzing naar de film Spaceballs, met drie motoren, een nieuwe achterspoiler en uitgebouwde wielkasten. Verder zouden er extreem plakkerige circuitbanden onder zitten. Volgens omstanders ging deze Model S tijdens oefensessies al maar liefst 20 seconden sneller rond. Dit model heeft eerder al het ronderecord neergezet op het Amerikaanse circuit Laguna Seca.

Voorlopig behoudt Porsche het record

Tesla heeft via Twitter nu bevestigd dat volgens hun data een tijd van 7:20 mogelijk moet zijn. Met wat verbeteringen zou dat zelfs 7:05 kunnen worden. En daarmee hebben ze de Nürburgring weer verlaten, zónder een officieel record neer te zetten. In dit korte statement laten ze verder weten dat ze volgende maand terugkeren met een verbeterde Model S Plaid. Het record blijft dus voorlopig in handen van Porsche. Porsche lijkt overigens zelf ook nog wat achter de hand te houden in de vorm van de krachtigere Taycan Turbo S. Het record wat ze hebben neergezet kwam van de 'gewone' Taycan Turbo. Deze strijd is in elk geval nog niet beslist. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Wat kan de Tesla Roadster?

Na dit eventuele record is Elon Musk overigens nog niet klaar met de Nürburgring. De CEO heeft al gezegd dat de nieuwe generatie Tesla Roadster in staat zal zijn om het all-time record op de 'Groene Hel' te verbeteren. Met het SpaceX Package zou deze auto zelfs kunnen worden uitgerust met luchtdruk 'stuwrakketten'. Deze beloofde snelheid, in combinatie met een actieradius van zo’n 1000 kilometer, klinkt erg veelbelovend! De nieuwe Tesla Roadster moet volgend jaar op de markt komen.

Nieuwe Tesla Roadster wordt snelste auto ter wereld

4% bijtelling Tesla leasen bij ActivLease

Wilt u voordelig een elektrische Tesla leasen met 4% bijtelling? Neem dan snel contact met ons op! De tijd begint namelijk te dringen om nog te kunnen profiteren van het lage gunstige bijtellingspercentage op een Tesla Model 3, Model S of Model X. Onze vriendelijke medewerkers staan u graag persoonlijk te woord.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische snelheidsrace op Nürburgring: Porsc...