ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogPrinsjesdag! Het is nu tijd om te beslissen

Prinsjesdag! Het is nu tijd om te beslissen

15-09-2015
Prinsjesdag! Het is nu tijd om te beslissen

De belangrijkste fiscale wijzigingen met betrekking tot de auto

Het koffertje is geopend. Wat nu? Het komt er op neer dat 2015 het laatste jaar is om te kiezen voor een auto met 7 of 14 procent bijtelling. U kunt nu nog een hoop geld besparen. Na deze derde dinsdag van september heeft u nog maar enkele weken om de nieuwe lease auto uit te zoeken. Er zijn nog diverse aantrekkelijke lease auto’s op voorraad verkrijgbaar met de garantie op die lage bijtelling. En die staat voor 5 jaar vast. Bereken uw voordeel.

Wat zegt Prinsjesdag over de bijtelling op de interessante lease auto’s?

Een nieuwe lease auto uitzoeken? Dat wordt in 2016 een andere uitdaging dan nu. De nieuwe bijtellingsregeling zorgt er namelijk voor dat meer dan 2 op 3 zakelijk gereden auto’s naar een duurdere fiscale categorie opschuiven. Sterker nog, de voordelige bijtellingstarieven van zeven en veertien procent verdwijnen in het geheel.

De voorkeur van de zakelijke rijder verandert

Dit jaar zijn de plug-in hybrides nog bijzonder interessant. De Mitsubishi Outlander PHEV bijvoorbeeld, met maar 7% bijtelling. Maar ook de Volkswagen Golf GTE en de Volvo V40 D2 zijn nu nog interessant. In het compacte segment zijn de Ford Fiesta en de Peugeot 208 aantrekkelijk. In de stationwagen klasse is de Peugeot 308SW zeer populair. Dat gaat veranderen. Al deze auto’s worden omgerekend naar netto bijtelling tot wel 200 euro per maand duurder. Rekening houdend met de duurdere aanschafprijs van bijvoorbeeld een plug-in hybride worden de voordelen ten opzichte van een conventioneel aangedreven auto kleiner. Want de hybride is volgend jaar veelal goed voor vijftien procent fiscale bijtelling. Kortom, de keuze voor een auto wordt volgend jaar niet alleen maar bepaald door de fiscaal gesubsidieerde semi-elektrische aandrijflijn.

Wat zegt deze derde dinsdag over de BPM en MRB voor 2016?

Bekend is dat de regelgeving omtrent de fiscale bijtelling gaat veranderen. Maar ook de BPM en motorrijtuigenbelastingen gaan wijzigen. De CO2 grenzen worden scherper bijvoorbeeld. Daarbij verandert de vrijstelling van wegenbelasting. Op prinsjesdag is definitief bekendgemaakt dat alleen puur elektrische auto’s zijn vrijgesteld van de MRB.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPrinsjesdag! Het is nu tijd om te beslissen