ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Steeds populairder: een auto die uit zichzelf schakelt

24-11-2016

Steeds populairder: een auto die uit zichzelf schakelt

De handbak is aan het verdwijnen, steeds meer mensen kiezen voor het leasen van bijvoorbeeld een Volkswagen Golf GTE met een automatische transmissie. Tegenwoordig zullen mensen sneller een automatisch geschakelde auto leasen door niet alleen het snelheidsverschil in het schakelen, maar ook door de rust die het automatisch schakelen met zich mee brengt. De auto’s die steeds meer geleaset worden met een automatische bak zijn niet alleen de luxe bolides met een automatische transmissie maar ook auto’s zoals bijvoorbeeld de BMW 3-serie Plug-in, dit is namelijk het meest populaire lease model van het jaar. Waar kiest u voor? Laat u het schakelen aan uw auto over of schakelt u liever lekker zelf?


Semi-automaat komt steeds vaker voor

Een semi-automaat is een combinatie tussen een schakel transmissie en een automatische transmissie. De uitvoering semi-automaat komt steeds vaker voor omdat het de voordelen van beide auto’s combineert. Neem bijvoorbeeld de Fiat 500 lounge en de Fiat 500. De rede hiervoor is omdat je ontspannen kunt rijden maar ook wanneer het u uitkomt sportieve capriolen kunt uithalen zoals optrekken in een lage versnelling.

De automatische transmissie 

  1. Een automaat heeft, zoals bij de meesten bekend is maar twee pedalen, een rem- en gaspedaal, de koppeling is niet nodig omdat er niet geschakeld hoeft te worden. Bij het rijden in een automaat hoef je daarom alleen je rechtervoet te gebruiken. Bij een handgeschakelde transmissie heeft u het niet alleen drukker met het intrappen van de koppeling en verdere handelingen, ook de snelheid van het schakelen is niet te evenaren in verhouding tot een automatische bak. 
  2. De versnellingspook is vervangen door een bedieningshendel waarmee je de automaat in verschillende standen kunt zetten zoals rijden, parkeerstand, in zijn vrij of achteruit. Dit brengt natuurlijk extra comfort met zich mee. De handelingen die u moet verrichten met een handgeschakelde versnellingsbak zijn niet te vergelijken met die van een automaat. 
  3. Een automaat gaat vanzelf (rustig) rijden als het rempedaal wordt losgelaten, ook als het gaspedaal nog niet wordt ingedrukt. Dit zorgt voor een relax en rustgevend gevoel wanneer u op een helling staat. Met een automatische transmissie hoeft de bestuurder de zogenaamde "hellingproof" niet goed te beheersen in tegenstelling tot een handgeschakelde transmissie.
  4. Last but not least: Bij een automaat geniet u voordeel van het meest energiezuinige en efficiënte schakelmoment in tegenstelling tot een handgeschakelde transmissie. Met een handgeschakelde versnellingsbak is het vrijwel onmogelijk om net zo efficiënt te schakelen als dat een automaat doet. Het is dus ook interessant om een automaat aan te schaffen als u denkt om de kleintjes. 

Blijf op de hoogte van het laatste autonieuws, schrijf u in voor onze nieuwsbrief, profiteer van de beste acties en houd onze nieuwsberichten op de website in de gaten. 

Ik meld me aan

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSteeds populairder: een auto die uit zichzelf s...