ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVoor u gelezen: de Autobrief 2!

Voor u gelezen: de Autobrief 2!

01-05-2016

Voor u gelezen: de Autobrief 2!

De Tweede Kamer heeft onlangs de Autobrief 2 aangenomen, maar daar moeten nog wel een aantal wijzigingen in worden doorgevoerd. Vooral met betrekking tot de plug-in hybrides.

Na 2016 geldt er geen bijtellingskorting meer voor de plug-in hybrides.  Hierdoor kan wel het halftarief van de MRB worden verlengd, maar helaas dus ten koste van de korting op de bijtelling.

Stijging van het bijtellingstarief

Eerder was aangegeven, dat het bijtellingstarief langzaam zou worden opgevoerd (van 17% in 2017 en 19% in 2018), maar dat gaat dus helaas niet door.

Na 2016 geldt voor alle nieuwe auto’s alleen nog een verlaging (tot 4%) voor volledig elektrische auto’s.

De verhoging van de MRB tot een driekwarttarief in de jaren 2019 en 2020 gaat dus niet door. Dat blijft op het huidige halftarief.

Het doel van deze maatrelen is, dat de Tweede Kamer de verkoop van tweedehands plug-in hybrides wil stimuleren.

Afbouw van de BPM

Het wetsvoorstel geeft aan, dat de BPM met ongeveer 12% wordt afgebouwd tot en met 2020. Via een amendement wordt nu door de Tweede Kamer geregeld, dat de dieseltoeslag niet omlaag gaat. En daardoor is er dus ruimte ontstaan om de CO2-afhankelijke tarieven sterker te laten dalen (met ongeveer 14,7% tot en met 2020).

MRB-verhoging

Voor oude dieselauto’s zonder af-fabriek roetfilter wordt vanaf 2019 een MRB-verhoging doorgevoerd. Er is nu een motie aangenomen, die bepaalt, dat de extra opbrengsten hiervan zullen worden gebruikt om het algemene MRB-tarief vanaf 2017 te verlagen.

Daarnaast is er nog een motie aangenomen, waarin het Kabinet wordt opgeroepen om een opkoopregeling voor oude dieselbestelauto’s van ondernemers in het leven te roepen.

Het wetsvoorstel gaat nu voor behandeling naar de Eerste Kamer. Naar verwachting zal de Eerste Kamer de behandeling hiervan nog voor de zomer afronden.

Wilt u dus nog gebruik maken van een gunstige bijtelling? Kijk dan op de website!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVoor u gelezen: de Autobrief 2!