ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Voorkom smartphone gebruik in uw leaseauto met de 'SafeDrivePod'

24-01-2017

Voorkom smartphone gebruik in uw leaseauto met de 'SafeDrivePod'

Een smartphone gebruiken terwijl u rijdt in de auto is bij wet verboden, maar te weinig automobilisten houden zich er nog aan. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen vroeg vorig jaar al aan telecombedrijven of ze er op technisch gebied een stokje voor kunnen steken. Een oplossing dient zich aan middels de SafeDrivePod. In plaats van de telefoonfuncties over te nemen, blokkeert de kleine gadget het telefoonsignaal compleet. Is dit de toekomst voor de Nederlandse leaseauto?

App blokkeert telefoonsignaal

De SafeDrivePod werkt als volgt: de kleine sensor detecteert bewegingen van de leaseauto. Zodra u begint te rijden, geeft de gadget middels Bluetooth een signaal af aan een speciale app op uw smartphone. De app blokkeert uw telefoonsignaal tenzij u handsfree belt of navigatiefuncties wilt activeren. Een geraffineerde oplossing.

VVN en TLN enthousiast over SafeDrivePod

Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland reageren enthousiast in het artikel van De Telegraaf. Het aantal verkeersongelukken zag in 2015 een stevige toename met 8 procent. De aangenomen boosdoener voor de toename is het smartphonegebruik in de auto.

De gadget is niet groter dan een 5 eurocent muntje. De voornaamste doelgroep om de investering te maken zijn wagenparkbeheerders. Zij kunnen chauffeurs opdragen louter te rijden met de SafeDrivePod. De chauffeur kan in geval van nood de Bluetooth-verbinding verbreken met de SafeDrivePod zodat het belsignaal terugkeert. De wagenparkbeheerder krijgt hier dan een automatische melding van.

SafeDrivePod

ActivLease, leaseintermediair voor zakelijk leasen

ActivLease is uw leaseintermediair op het gebied van zakelijk leasen. Bij ons kunt u alle merken en modellen personenwagens en bestelauto's leasen. Meer weten over ons aanbod bedrijfswagens en de beschikbare accessoires ter bevordering van veiligheid? Neem contact op met onze vriendelijke medewerkers voor vrijblijvend advies!

Bron: De Telegraaf

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVoorkom smartphone gebruik in uw leaseauto met...