ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatie16% versus 22% bijtelling

16% versus 22% bijtelling

Is een 16% leaseauto voordeliger dan een 22% auto? Een leaseauto rijden met een laag bijtellingspercentage klinkt zakelijk aantrekkelijk en wil iedereen wel. Maar is een lagere bijtelling per definitie ook een voordelige keuze?

Bij de keuze voor een leaseauto wordt vaak de nadruk gelegd op het bijtellingspercentage vanwege het fiscale voordeel voor de berijder en de lage brandstofkosten voor de werkgever, aangezien het gaat om een elektrische auto. ActivLease zoekt uit hoe aantrekkelijk dit in de praktijk is met een aantal voorbeelden.

De leaseauto en bijtelling

We vergelijken de operationele kosten van twee populaire leaseauto’s uit hetzelfde segment, op basis van een full operational lease van 60 maanden en een jaarkilometrage van 20.000 kilometer.

Volkswagen ID.3
Volkswagen Golf
Operationele kosten p/m VW ID.3 VW Golf
Leasetarief € 699,- € 645,-
Brandstofkosten € 151,-* € 203,-**
Netto bijtelling*** € 235,- € 260,-
Totale kosten € 1.085,- € 1.108,-

* Op basis van een stroomverbruik van 20 kWh/100 km.
** Op basis van een brandstofverbruik van 6,4 liter/100 km.
*** Berekend met een belastingpercentage van 36,93%.

Elektrisch rijden voordeliger

Ook al is de catalogusprijs en het leasetarief van een brandstofauto lager, het verschil in brandstofkosten maakt dat elektrisch rijden uiteindelijk voordeliger is. Bovendien betaalt u met een elektrische auto aanzienlijk minder netto bijtelling per maand, waardoor het aantrekkelijker is om de auto naast zakelijk ook privé te gebruiken. Vergeet daarnaast niet dat een elektrische auto is vrijgesteld van bpm en dat de onderhoudskosten lager zijn dan bij een brandstofauto!

Conclusie

Laat uw keuze voor een leaseauto niet alleen maar afhangen van de cataloguswaarde of het leasetarief, maar kijk ook goed naar wat dit in de praktijk betekent voor zowel de werkgever als de werknemer.

Bij ActivLease leveren we diverse 16 procent bijtelling auto's uit voorraad. Ons volledige aanbod elektrische auto's kunt u online bekijken. Heeft u nog vragen over elektrisch rijden? Of de verschillende bijtelllingscategorieën? ActivLease is uw elektrisch lease expert. Wij denken graag met u mee!

Alle 16% bijtelling auto'sNeem contact op

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatie16% versus 22% bijtelling