ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAutoweek test de Opel Crossland X: praktische e...

Autoweek test de Opel Crossland X: praktische en veelzijdige leaseauto

30-06-2017
Autoweek test de Opel Crossland X: praktische en veelzijdige leaseauto

Opel heeft zijn lease aanbod met twee SUV’s al goed afgedekt, maar naast de Mokka X en Grandland X zien de Duitsers nog plek voor een compacter model: de Crossland X. Deze crossover wordt gezien als de opvolger van de Meriva en heeft naast een andere naam ook een nieuwe basis, styling en motorenrange. Bij ActivLease kunt u een leaseofferte aanvragen voor de Crossland X. De journalisten van automagazine Autoweek hebben al achter het stuur gezeten en zijn zeer te spreken over de nieuwste leaseauto van Opel.

Praktische crossover met veel ruimte

Voor zijn compacte crossover heeft Opel de basis van de Peugeot 2008 genomen om er vervolgens een veelzijdiger model op te bouwen. Zijn praktische MPV-roots zijn volgens Autoweek de grote meerwaarde van de Crossland X. Dat betekent veel hoofd- en beenruimte voor passagiers, terwijl de bagageruimte van minstens 410 liter groter is dan bij de lease concurrenten. Het laadvermogen is verder uit te breiden met een optionele dubbele laadvloer en verschuifbare achterbank, zodat er altijd een flexibele oplossing is te vinden.

Degelijk interieur

Journalist Marco Gorter van Autoweek prijst de Crossland X om de degelijke afwerking van het interieur. De leaseauto van Opel is in dat opzicht zelfs één van de besten in zijn klasse. Het stuur voelt fijn aan en het dashboard heeft een fraai, overzichtelijk ontwerp. Ook zijn er meerdere bekerhouders en opbergvakjes te vinden. Een ander groot pluspunt zijn de optionele AGR-stoelen, die voor een optimale rug ondersteuning zorgen tijdens het rijden.

Een ideale stadsauto

De Opel Crossland X is door zijn hoge zitpositie en wendbaarheid een geschikte stadsauto. De kleine SUV stuurt bijzonder licht en direct, en door de kleine dode hoeken heeft u een goed overzicht op de weg. Ter gelegenheid kreeg Autoweek een topversie ter beschikking met 110 pk turbobenzinemotor. Deze biedt genoeg vermogen om gemakkelijk mee te komen in het verkeer. Een aanrader bij het leasen van de 1.2 driecilinder is de zestraps automaat, een prettige en extreem soepele schakelbak.

Opel Crossland X opties

Wie van extra comfort en moderne techniek houdt, wordt bij deze crossover op zijn wenken bediend. In de optielijst voor zakelijke lease staat onder meer een head-up display, rijbaan assistent, navigatiesysteem, OnStar met 4G internet en Apple Carplay. Stuur- en stoelverwarming is ook door Opel leverbaar. Meer luxe dan in de Crossland X komt u bij de gemiddelde B-segmenter gewoon niet tegen.

Lease de Crossland X bij ActivLease

De Opel Crossland X is het resultaat van de samenwerking tussen Opel en PSA Group, voordat eerdergenoemde door de Franse autogroep werd overgenomen. Als de compacte crossover een voorbode is voor toekomstige modellen, dan belooft dat volgens Autoweek veel goeds. Bij ActivLease zijn we evenzo gecharmeerd van de nieuwkomer. Vraag online uw leaseofferte voor de Crossland X aan, of bekijk onze voorraad Opel leasemodellen. Een nieuwe Opel leasen doet u snel en voordelig bij ActivLease, uw leaseintermediair.

Tags
Opel
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAutoweek test de Opel Crossland X: praktische e...