ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBenzineprijzen gaan weer omhoog, hét moment voo...

Benzineprijzen gaan weer omhoog, hét moment voor elektrisch rijden?

28-06-2023
Benzineprijzen gaan weer omhoog, hét moment voor elektrisch rijden?

Per 1 juli wordt een bezoekje aan de pomp weer een stuk duurder. Dan worden namelijk de accijnsverlagingen op benzine en diesel teruggedraaid. Nadat vorig jaar de brandstofprijzen opeens hard stegen vanwege de oorlog in Oekraïne, verlaagde de overheid de accijnzen om de brandstof betaalbaar te houden. Dat de accijnzen teruggaan naar het oude niveau is iets wat weggebruikers met een brandstofauto in de portemonnee gaan merken. Overstappen op een elektrische auto of hybride auto wordt hierdoor weer een stuk interessanter. In deze blog vertelt ActivLease wat u kan verwachten en hoe we u kunnen helpen om de switch te maken naar een elektrische leaseauto.

Meer prijsstijgingen voor brandstof verwacht

De brandstofkosten van uw wagenpark kunnen met de nieuwe prijzen flink oplopen. De prijs van een liter benzine bij het tankstation gaat met 13,8 cent omhoog en de prijs van een liter diesel stijgt met ongeveer 10 cent. En daar blijft het naar verwachting niet bij. De prijsstijging per 1 juli is het terugdraaien van de tijdelijk lagere accijns, maar per 1 januari 2024 gaan de brandstofprijzen naar verwachting weer omhoog. Dan vanwege een automatische stijging van de accijnzen. Dan zou benzine nog eens 8,7 cent per liter duurder worden en diesel 5,6 cent per liter.

BMW iX1 ActivLease

Elektrisch vervoer wordt aantrekkelijker

Hoewel we dus kunnen verwachten dat de brandstofkosten de komende tijd snel zullen oplopen, blijven de aantrekkelijke regelingen rondom elektrische auto’s voorlopig van kracht. Zo is het opladen van een elektrische auto een stuk voordeliger en kunt u dit op een duurzamere manier doen met bijvoorbeeld zonne-energie. Met de constante groei van het laadnetwerk wordt het bovendien steeds gemakkelijker om een EV overal op te laden. Ook met een plug-in hybride kunt u de brandstofkosten flink beperken. De nieuwste PHEV modellen rijden tot wel 60 kilometer volledig elektrisch, genoeg voor het dagelijkse woon-werk verkeer!

Elektrische auto of plug-in hybride auto leasen bij ActivLease

Omdat een plug-in hybride en elektrische auto veel minder belastend is voor het milieu, biedt de overheid ook diverse gunstige regelingen aan voor leaserijders. Zo profiteert u met een elektrische leaseauto van een lage bijtelling van 16% en een vrijstelling van wegenbelasting. Ook met een plug-in hybride auto krijgt u een korting op de motorrijtuigenbelasting. De leaseadviseurs van ActivLease kunnen u helpen aan een elektrische auto die bij u past. Neem een kijkje bij onze voorraadmodellen en vraag gerust een vrijblijvend lease aanbod aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBenzineprijzen gaan weer omhoog, hét moment voo...