ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

'De helft van alle nieuwe auto's is elektrisch in 2040'

26-07-2019

'De helft van alle nieuwe auto's is elektrisch in 2040'

Persbureau Bloomberg heeft een nieuwe prognose gegeven voor de elektrische autoverkoop de komende decennia. Die gaat nog sneller toenemen waardoor in 2040 meer dan de helft van de nieuwe auto’s op elektriciteit rijdt! Ongeveer 40 procent zal volledig elektrisch aangedreven zijn met meer dan 10 procent daarbovenop voor de plug-in hybrid auto’s. Het gaat dan om zo’n 56 miljoen elektrische auto’s op jaarbasis. Uiterst indrukwekkend! Bij ActivLease hebben we er vertrouwen in, ook omdat we steeds meer lease-aanvragen voor elektrische auto’s krijgen.

Leasen met 4% bijtelling

Elektrisch rijden is in 2019 nog extra voordelig in Nederland. Bij registratie van uw volledig elektrische leaseauto, komt u in aanmerking voor de vriendelijke 4% bijtelling. Deze regeling wordt ingeperkt vanaf 2020, maar de regeling is voor 60 maanden geldig vanaf de registratiedatum. Kortom, elektrisch rijden is hot in Nederland!

Prognose voor 2040

Via het FD is meer informatie gegeven over de prognose. Duidelijk is dat landen met een superieure infrastructuur zoals Nederland elektrisch rijden de standaard kunnen maken. Toch zullen brandstofauto’s in 2040 nog steeds de helft van de nieuwe verkopen beslaan. Niet alle landen zijn klaar voor een laadnetwerk dat massaal elektrische auto’s kan voorzien. Daarom zal rijden op benzine interessant blijven in bepaalde gebieden.

KONA Electric

Bekijk de elektrische autovoorraad van ActivLease

Aan de actieradius van elektrische auto’s gaat het in ieder geval niet liggen. Modellen zoals de Tesla Model 3 en KONA Electric hebben al een uiterst indrukwekkende actieradius voor hun aanschafprijzen. En de accutechnologie blijft niet stilstaan, elektrische auto’s kunnen alleen maar verder en verder rijden op één lading. Tot die tijd beloont de Nederlandse overheid elektrisch leasen met een lage 4% bijtelling. Het geldt alleen nog bij kentekenregistratie in 2019 dus vraag snel uw offerte aan bij ActivLease.

Bron: FD

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'De helft van alle nieuwe auto's is elektrisch...