ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDefinitief: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto'...

Definitief: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto's uitstootvrij zijn

15-02-2023
Definitief: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto's uitstootvrij zijn

Het is nu officieel. Het Europees Parlement heeft ingestemd met een wetvoorstel om vanaf 2035 de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's te verbieden. Afgelopen oktober gaf de Europese raad al voorlopige goedkeuring hiervoor, en nu is de wet er helemaal doorheen. Dit betekent dat er vanaf 2035 alleen nog maar nieuwe elektrische of waterstofauto's zullen worden verkocht.  ActivLease kan u nu al helpen met de overstap naar elektrisch rijden.

Elektrisch rijden bereikbaar maken

Het uiteindelijke doel van dit verbod is om auto’s die gebruik maken van fossiele brandstoffen te laten verdwijnen. Van het Europees Parlement stemden 340 leden vóór dit verbod, 279 leden stemden tegen en 21 leden stemden niet. Daarnaast wil de EU met de invoering van deze wet de ontwikkeling en productie van emissievrije auto’s stimuleren. Als gevolg van de steeds snellere ontwikkeling worden nieuwe elektrische auto's goedkoper in aanschaf en ontstaat er ook sneller een tweedehandsmarkt, zodat elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar wordt.

Skoda Enyaq opladen ActivLease

Steeds strengere CO2-regels

Automerken die blijven inzetten op brandstofmotoren zullen het steeds moeilijker krijgen, want de CO2-regels worden de komende jaren strenger. Vanaf 2030 moeten personenauto’s 55% minder CO2 uitstoten en bedrijfswagens 50% minder. Daarnaast komt er een nieuwe methode om de uitstoot van een voertuig over de volledige levensloop te beoordelen.

Uw wagenpark verduurzamen via ActivLease

Met de steeds strenger wordende CO2 normen is het verstandig om als ondernemer op tijd na te denken over het verduurzamen van uw wagenpark. In het geval van een elektrische bedrijfswagen leasen omzeilt u daarmee meteen de milieuzones in de grotere steden. Onze lease adviseurs helpen u graag bij de overstap naar duurzaam elektrisch rijden. Neem contact op met onze medewerkers, of vraag direct een zakelijke lease aanbieding aan voor een van onze voorraadmodellen of elektrische bedrijfswagens.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDefinitief: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto'...