ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog'Diesel speelt na 2025 bijna geen rol meer in E...

'Diesel speelt na 2025 bijna geen rol meer in Europa'

27-02-2017

'Diesel speelt na 2025 bijna geen rol meer in Europa'

Na 2025 rijden nog maar weinig mensen in een auto met een dieselmotor. Dat voorspellen analisten van de Zwitserse UBS-bank. Zij zien het Europese marktaandeel de komende acht jaar slinken van 50% naar 10%. Wereldwijd voorspelt men een daling naar 4%. De rol van de diesel in het straatbeeld zou daarmee een stuk minder groot worden. De meeste dieselrijders zijn momenteel te vinden in India (43%), Zuid-Korea (45%) en Europa (50%). In deze gebieden zal het marktaandeel volgens de analisten zeer sterk afnemen, met in Europa een daling van maar liefst 40%. Bij ActivLease zijn we benieuwd of dit scenario werkelijkheid wordt.

Milieueisen

UBS wijst een aantal redenen aan als verklaring voor deze daling. Ten eerste zijn er de toenemende emissieregels. Deze leiden tot hogere kosten en meer restricties voor motoren die vervuilende stoffen uitstoten. Diverse wereldsteden hebben al besloten om deze uit hun centrum te weren. Ten tweede worden hybride- en elektrische auto’s meer gewild dankzij nieuwe ontwikkelingen, dalende kosten en een lage bijtelling. Dit kan bij de consument leiden tot zorgen over de restwaarde van hun auto, waardoor het vertrouwen in een dieselauto steeds verder daalt.

Rol van elektrische auto’s

Maar volgens BMW-topman Harald Krüger zal het niet zo’n vaart lopen: “De nieuwe Europese emissienormen van 2021 worden alleen gehaald als efficiënte verbrandingsmotoren en elektrische auto’s grootschalig ingezet worden. Een ‘schone’ dieselmotor zal ons daarbij helpen.” Krüger stelt dat elektrische auto’s pas een doorslaggevende rol gaan spelen zodra de kosten en capaciteit van batterijen verbeterd worden.

elektrische BMW

Elektrische auto leasen bij ActivLease

Het is misschien nog te vroeg om dieselauto’s af te schrijven, maar de afgelopen jaren is duidelijk een marktverschuiving in gang gezet. Blijft u trouw aan uw diesel of bent u al op zoek naar een milieuvriendelijke leaseauto? ActivLease is uw leaseintermediair met een grote voorraad elektrische auto’s! In onze outlet vindt u bovendien de beste aanbiedingen met een gunstige 4% bijtelling. Onze vriendelijke medewerkers helpen u graag met vrijblijvend advies over laadpalen en elektrisch rijden.

Bron: Automagazine KFZ-Betrieb

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Diesel speelt na 2025 bijna geen rol meer in E...