ActivLease
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.4/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogElektrische auto verkoop steeg 74 procent in 2018

Elektrische auto verkoop steeg 74 procent in 2018

23-02-2019

Elektrische auto verkoop steeg 74 procent in 2018

De elektrische omslag is wereldwijd nu echt aan de gang, dat laten de nieuwe verkoopcijfers van elektrische auto’s zien. In 2018 werden 1,26 miljoen auto’s met elektromotor verkocht, wat een uiterst hoge stijging van 74 procent is. China is voor meer dan de helft van deze auto’s verantwoordelijk, maar Duitsland, Frankrijk en Noorwegen staan ook in de top 5 autolanden. Nederland valt er net buiten maar zag ook een significante stijging, wat wij bij ActivLease terugzagen in de leaseofferte aanvragen. Veel populaire elektrische auto’s hebben wij nu uit voorraad leverbaar om te leasen!

Verkoopcijfers elektrische auto’s

Chinese consumenten domineren de markt en registreerden vorig jaar 769.000 elektrische auto’s op kenteken. De VS staat op de tweede plaats en daarna volgen Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. Marktonderzoeksbureau JATO heeft de cijfers gepubliceerd en meldde daarbij dat Tesla het heetste automerk onder elektrische rijders blijft. De Tesla Model 3 is het bestverkochte model en daar rijden er naar schatting nu meer dan 138.000 van.

Het totale aantal op kenteken geregistreerde auto’s kwam in 2018 uit op 86 miljoen stuks. Toyota blijft het grootste merk en Volkswagen en Ford krijgen de tweede en derde plaats. Dit is de top 10 automerken wereldwijd.

Wereldwijde top tien van automerken

  • Toyota: 8,1 miljoen
  • Volkswagen: 6,7 miljoen
  • Ford: 5,3 miljoen
  • Honda: 4,9 miljoen
  • Hyundai: 4,1 miljoen
  • Chevrolet: 3,9 miljoen
  • Suzuki: 3 miljoen
  • Kia: 2,6 miljoen
  • Mercedes-Benz: 2,5 miljoen

Tesla Model 3

Tesla Model 3 leasen? Kies ActivLease voor de beste deal

Wij zijn uiterst benieuwd waar de enorme groei van elektrische auto’s naartoe leidt. De elektrische omslag gaat hoogstwaarschijnlijk voor nog veel meer groei zorgen. Voor de populaire Tesla Model 3 kunt u bij onze vriendelijke medewerkers terecht. Andere interessante modellen zoals de Nissan Leaf, Hyundai KONA Electric en de Kia e-Niro zijn nu uit voorraad leverbaar zodat u direct kan profiteren van de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Bron: NU.nl

Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.4/10
Nikki Bousie
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.