ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische bestelauto leasen: ondernemers krij...

Elektrische bestelauto leasen: ondernemers krijgen 5000 euro subsidie

02-12-2020

Elektrische bestelauto leasen: ondernemers krijgen 5000 euro subsidie

Net als personenauto’s maken nu ook bestelwagens in rap tempo de overgang naar zero emissie. Toch twijfelen veel kleine ondernemers nog om in een elektrische bestelauto te gaan rijden, bijvoorbeeld vanwege de aanschafprijs. Ter ondersteuning komt de overheid met een aanschafsubsidie tot 5.000 euro. Geweldig nieuws, want dat maakt de keuze voor elektrisch rijden weer een stuk toegankelijker! Bij ActivLease kunt u al kiezen uit een groot aanbod scherp geprijsde elektrische bestelwagens.

Tot 5.000 euro subsidie

Vanaf komend voorjaar kunnen ondernemers een subsidie aanvragen voor de aankoop of lease van een emissievrije bestelauto zoals de Opel Vivaro-e en Mercedes-Benz eVito. Het gaat om 10% korting op de nieuwprijs, met een maximumbedrag van 5.000 euro.

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat zegt: “Met dit steuntje in de rug bij de aanschaf van een schone bestelbus slaan we twee vliegen in een klap. Goed voor de schone lucht in onze steden, en het ondersteunt ondernemers de komende jaren bij de overstap naar een elektrische bestelbus. Zo’n bus is duurder in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.”

Ademruimte

Naast een financiële meevaller geeft de subsidie ook weer wat ademruimte aan ondernemers die hun wagenpark moeten vergroenen. Vanaf 2025 hanteren veel grote steden een milieuzone waar oude Euro 4 bestelbusjes niet meer welkom zijn. Alleen volledig emissievrije bestelwagens mogen dan nog in het centrum komen.

Opel Vivaro-e

Tot en met 2025

De subsidieregeling loopt vanaf voorjaar 2021 tot en met 2025. Het subsidiebedrag wordt tot die tijd geleidelijk afgebouwd, net als de bijtellingskorting op elektrische personenauto’s. RAI Vereniging pleit ervoor om de subsidieregeling nog sneller in te voeren, het liefst al vanaf begin 2021.

Een elektrische bestelauto leasen met fiscaal voordeel bij ActivLease

Wie overweegt een elektrische bestelwagen te leasen kan inmiddels rekenen op een mooi scala aan fiscale voordelen. Naast de aanschafsubsidie komt u de komende jaren in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA), de kleinschaligheidsaftrek (KIA), een verlaagde bijtelling en gemeentelijke bijdragen. Benieuwd voor hoeveel subsidie u in aanmerking komt? ActivLease is uw expert in elektrische bedrijfswagens, wij zoeken het graag voor u uit!

Bron: Rijksoverheid.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische bestelauto leasen: ondernemers krij...