ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEU keurt goed: Rijbewijs B voldoende voor zware...

EU keurt goed: Rijbewijs B voldoende voor zware elektrische bestelbus

01-03-2024
EU keurt goed: Rijbewijs B voldoende voor zware elektrische bestelbus

Om een zware elektrische bestelbus te mogen besturen waren tot voor kort geen duidelijke regels. Er was een tijdelijke vrijstelling van het vrachtwagenrijbewijs, maar die zou niet worden verlengd. Maar er is goed nieuws! Het Europees Parlement heeft een nieuwe rijbewijsrichtlijn goedgekeurd. Dat betekent dat u met een B-rijbewijs in een zware elektrische bestelbus mag rijden. Een mooie opsteker voor ondernemers die al in zo’n bus rijden of overwegen om een elektrische bedrijfswagen te leasen.

Nieuwe rijbewijsregels

Normaal gesproken is een C-rijbewijs verplicht om zware (elektrische) bussen van 4.250 kilogram te rijden. Maar met het akkoord van het Europees Parlement is een B-rijbewijs al voldoende. De uitzondering maakt het voor ondernemers een stuk aantrekkelijker om de overstap te maken naar een elektrische bestelbus. Nu is het aan Nederland om de nieuwe regels op te pakken.

Elektrisch bestelbussen zijn zwaarder

Ondernemers zijn natuurlijk in de wolken met een vrijstelling voor het vrachtwagenrijbewijs. Door het grote batterijpakket zijn elektrisch aangedreven bedrijfswagens een stuk zwaarder dan hun diesel- of benzine-tegenhangers vanwege het grote batterijpakket. Het behalen van een speciaal rijbewijs brengt extra kosten met zich mee, terwijl teruggaan naar dieselbussen vanwege de zero-emissiezones voor veel bedrijven geen haalbare kaart is.

Elektrische bedrijfswagen

Elektrische bestelauto leasen bij ActivLease

Steeds meer ondernemers kiezen voor een elektrische bedrijfswagen en dat is niet zonder reden. Vanaf 2025 is een nieuwe dieselbus onbetaalbaar en niet meer welkom in zero-emissiezones van de grote binnensteden. Op zoek naar een bedrijfswagen specialist die u de volgende stap helpt te nemen? ActivLease ondersteunt ondernemers bij het maken van duurzame keuzes. Met onze ruime voorraad elektrische bestelbussen vinden we altijd iets dat perfect aansluit op uw wensen.

Bron: Automotive Management

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEU keurt goed: Rijbewijs B voldoende voor zware...