ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEV Driver Survey: De drempel naar elektrisch ri...

EV Driver Survey: De drempel naar elektrisch rijden wordt steeds lager

19-07-2023
EV Driver Survey: De drempel naar elektrisch rijden wordt steeds lager

De verkoop van elektrische auto’s neemt snel toe in Europa. De ontwikkelingen in elektrisch rijden gaan dan ook erg snel en er komen in hoog tempo zowel nieuwe modellen als meer laadpalen beschikbaar. Shell Recharge komt al zes jaar lang met een EV Driver Survey. Dit is een jaarlijkse analyse van de ervaringen en inzichten van bijna 25.000 elektrische rijders in Europa, waarvan 6.715 respondenten in Nederland. Hieruit blijkt dat de steeds grotere groep mensen met een nieuwe EV steeds minder moeite heeft om zich aan te passen aan elektrisch rijden.

Niet nodig om elke dag te laden

Aan de cijfers uit het onderzoek is duidelijk te zien dat het aantal mensen dat elektrisch rijdt snel toeneemt. 42% ging minder dan een jaar voor de enquête pas elektrisch rijden. Veel tijd om te wennen aan elektrisch rijden is er niet echt nodig, want steeds minder mensen zet de actieradius in de top 3 van problemen met elektrische auto’s. Waar in 2022 nog 60% van de mensen aangaf dit een probleem te vinden, is dat nu nog 50%. Daar staat ook tegenover dat 47% van de elektrische rijders het niet meer nodig vind om dagelijks te laden. Vorig jaar was dit aantal nog maar 21%! Dit laat zien dat bestuurders steeds meer vertrouwen krijgen in de actieradius.

Elektrische auto ActivLease

Langere afstanden steeds meer bereikbaar

48% van de respondenten geeft aan bestemmingen vaker te bezoeken als er voldoende laadplekken zijn. Op het gebied van vakantielanden veranderd dat in snel tempo. Nu het aantal (snel)laadpunten in Frankrijk en Duitsland snel toeneemt is met de EV naar deze landen toe een stuk gemakkelijker. Dit zorgt ervoor dat nog maar 14% van de respondenten aangeeft langere reizen te vermijden.

Zakelijk elektrisch leasen bij ActivLease

Er zijn ook enkele frustraties onder de elektrische rijders en de grootste blijkt het aantal laadpassen wat nodig is te zijn. Voor verschillende aanbieders van laadpunten heeft u al snel meerdere laadpassen nodig. Als u kiest voor zakelijke lease via ActivLease kunnen onze leaseadviseurs u op weg helpen voor een zo overzichtelijk mogelijke oplossing. Als onafhankelijke lease intermediair zorgen wij voor een elektrische auto die past bij uw wensen. Neem een kijkje tussen ons aanbod of neem gerust contact met ons op.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEV Driver Survey: De drempel naar elektrisch ri...