ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEven kennismaken: Kenneth en zijn Audi Q4 e-tron

Even kennismaken: Kenneth en zijn Audi Q4 e-tron

17-11-2022

Even kennismaken: Kenneth en zijn Audi Q4 e-tron

Bij ActivLease zijn we fan van elektrische auto’s. Maar wat rijden we zelf eigenlijk? Vandaag vragen we het aan Kenneth, onze Office Manager. Hij is inmiddels toe aan zijn tweede elektrische auto en praat ons bij over zijn ervaringen.

Waarom ben je elektrisch gaan rijden?

Ik ben elektrisch gaan rijden toen ik in 2019 bij ActivLease aan de slag ging. Hiervoor werkte ik bij een grote Volkswagen dealerholding in de aftersales en ik heb daar voornamelijk kennis gemaakt met het technische aspect van elektrisch rijden. Bij ActivLease rijden alle medewerkers die een auto van de zaak hebben in een elektrische auto. Ik kreeg een Volkswagen e-Golf geleverd en heb daar met enorm veel plezier in gereden. Sinds maart van dit jaar rijd ik in een Audi Q4 e-tron.

Moest je wennen aan je nieuwe auto?

Ten opzichte van de e-Golf is de Audi Q4 qua opzet een stuk ruimer. Toch voelt de auto compact aan en lijkt de draaicirkel niet heel veel af te wijken van mijn eerdere auto. Door het chiptekort dat tijdens de coronapandemie is ontstaan, is de levering helaas vertraagd en daardoor heb ik langer op de auto moeten wachten dan eerst voorzien. Maar het was het wachten absoluut meer dan waard!

Hoe ver kom je op een accu?

Mijn auto is voorzien van een 77 kWh accu en daarmee haal ik met gemak 400 kilometer actieradius. En met familie woonachtig in de Achterhoek is het een prettige bijkomstigheid dat ik met een volle accu heen en weer kom zonder te hoeven bijladen bij FastNed. En daarvoor is steevast 100 km/u rijden echt niet nodig. Hoe dit in een strenge winterperiode zal zijn, weet ik nog niet, maar af en toe een korte pauze tijdens de rit is ook helemaal niet erg.

Audi Q4 e-tron

Moet je vaak stoppen om op te laden?

Nee zeker niet! In de eerste weken dat ik in de e-Golf reed, keek ik tijdens het rijden regelmatig naar het rijbereik en dat zorgde soms voor klamme handjes. Na verloop van tijd kon ik in ieder seizoen goed inschatten hoeveel kilometer ik beschikbaar moest hebben om van A naar B te komen en heb ik regelmatig met nog 5 km actieradius mijn thuisadres bereikt. Met een laadpaal bij huis had ik binnen een paar uur weer een volle accu en ook bij ActivLease zijn voldoende laadmogelijkheden beschikbaar. Met de Q4 e-Tron kom ik eigenlijk altijd met voldoende actieradius heen en weer.

Ik kan elektrisch rijden aan iedereen aanbevelen en ten opzichte van een paar jaar geleden is de beschikbaarheid van de diverse modellen enorm toegenomen. Kortom: voor ieder type rijder is er wel een elektrische auto op de markt!

Contact Ons team

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEven kennismaken: Kenneth en zijn Audi Q4 e-tron