ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogGoedkoper parkeren voor elektrische auto's vana...

Goedkoper parkeren voor elektrische auto's vanaf 2023

Goedkoper parkeren voor elektrische auto's vanaf 2023

Goed nieuws voor leaserijders met een elektrische auto. Gemeenten krijgen vanaf volgend jaar de optie om lagere parkeertarieven te rekenen voor elektrische auto’s. Het kabinet wil daarvoor per 2023 de Gemeentewet aanpassen. Zo wordt het voor gemeenten mogelijk om meer te doen voor een schonere lucht en minder verkeersherrie in de stad. Bij ActivLease kunt u nog dit jaar overstappen op een schone elektrische leaseauto!

Korting voor elektrische- en waterstofauto’s

Gemeenten mogen uiteindelijk zelf kiezen of ze iets met de nieuwe mogelijkheid doen. Ook de parkeertarieven bepalen gemeenten altijd zelf. Volgend jaar mogen ze alle uitstootvrije auto’s korting geven op een parkeerplaats, maar ook parkeervergunningen mogen goedkoper gemaakt worden. Onder uitstootvrije auto’s vallen dan volledig elektrische auto’s of waterstof auto’s.

BMW iX ActivLease

Stimuleert schonere en stillere steden

Deze nieuwe maatregel wordt net als de voordelige 16% bijtelling door het kabinet ingezet om schoon rijden verder te stimuleren. Daarbij krijgen gemeente hiermee de kans om hun drukke centrum schoner te maken met minder geluidsoverlast. Gemeenten die een goedkoper parkeertarief voor elektrische auto’s gaan invoeren mogen zelf weten hoe ze deze korting gaan geven. Dit kan via een app zijn of via een extra optie op de parkeermeter.

Elektrische auto zakelijk leasen bij ActivLease

Als u met uw elektrische auto vaak in de stad moet zijn kan deze regel vanaf volgend jaar dus extra voordeel opleveren. Uiteraard doen ook elektrische bedrijfswagens mee voor het goedkopere parkeertarief. Wilt u dit jaar nog de overstap maken naar een duurzame elektrische auto? Bij ActivLease hebben we diverse modellen beschikbaar waarbij u nog dit jaar kunt instappen. Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte aan voor bijvoorbeeld de Kia EV6, de sportieve Cupra Born. De ruime Skoda Enyaq hebben wij zelfs nog op voorraad met slechts 12% bijtelling!

Over de auteur
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogGoedkoper parkeren voor elektrische auto's vana...