ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogKunnen elektrische auto's straks binnen 10 minu...

Kunnen elektrische auto's straks binnen 10 minuten opladen?

30-08-2022

Kunnen elektrische auto's straks binnen 10 minuten opladen?

Elektrische auto’s zijn nu zo’n 10 jaar op de markt en in die tijd is de actieradius van EV’s vele malen groter geworden. En naast dat er dus veel verder op een accu kan worden gereden, gaat het opladen van de accu ook een stuk sneller. Bij de snellader zijn de meeste EV’s binnen een half uur weer tot 80% op te laden. In de nabije toekomst zal dit weleens een stuk sneller kunnen gaan, in slechts 10 minuten! Amerikaanse onderzoekers werken aan slimme technologie om dit mogelijk te maken.

Sneller laden zonder accuschade

Experts denken dat de volgende generatie Elektrische auto’s op te laden is in slechts 10 minuten. Als de batterijen in elektrische auto’s van nu te snel worden opgeladen, kunnen ze beschadigen waardoor ze minder lang mee gaan. Het vervangen van een accupakket is een prijzige onderneming, dus het is beter om dat te voorkomen! Onderzoekers proberen door middel van machine learning er achter te komen hoe batterijen slijten bij het snel opladen. Deze informatie willen ze gebruiken om de laadsnelheid op een veilige manier te kunnen verhogen, zonder dat dit een negatieve impact op accupakketten heeft.

Elektrische auto opladen

Het doel is EV’s efficiënter maken

Door middel van 30.000 datapunten willen de ontwikkelaars een oplaad protocol ontwikkelen waardoor de batterij supersnel op te laden is. Het doel hiervan is om een van de grootste twijfelpunten weg te nemen bij mensen die een elektrische auto overwegen. Ook willen ze de efficiëntie van EV’s vergroten. Automerken kunnen kleinere accupakketten gebruiken omdat het laden korter duurt en de doorstroming bij de laadpunten wordt vergroot. 

Elektrische auto leasen bij ActivLease

Voordat deze laadsnelheden haalbaar zijn moeten we nog wel een aantal jaar wachten. Ook nu al zijn er erg hoge laadsnelheden mogelijk, met een 800V-laadsysteem. Deze vind u bijvoorbeeld in de Kia EV6 of de Hyundai IONIQ 5. Hiermee kunt u tot 100 kilometer laden in slechts 5 minuten! Bij ActivLease kunt u een scherpe lease aanbieding aanvragen voor deze modellen. Gaat u liever voor de grootste actieradius? Kijk dan eens naar de Mercedes-Benz EQE of Ford Mustang Mach-E!

 

Bron: Washington Post

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogKunnen elektrische auto's straks binnen 10 minu...