ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMag uw bestelauto straks de stad nog in? 'Veel...

Mag uw bestelauto straks de stad nog in? 'Veel ondernemers niet op de hoogte'

26-05-2023

Mag uw bestelauto straks de stad nog in? 'Veel ondernemers niet op de hoogte'

Nederlandse binnensteden worden steeds schoner en bedrijfswagens met verbrandingsmotoren mogen straks niet meer naar binnen. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en andere grote steden introduceren tussen 2025 en 2030 zero-emissiezones: plaatsen waar alleen nog elektrische bedrijfswagens mogen rijden. Ondernemers zijn nu al druk bezig met het elektrificeren van het wagenpark, maar ook Euro 6 bedrijfswagens en vrachtwagens zijn in trek, omdat van 2023 tot en met 2030 een prima afschrijfperiode is. ActivLease heeft alle soorten bedrijfswagens op voorraad om direct te leasen.

Iedereen schaft elektrische bedrijfswagens aan

In totaal werken bijna 30 grote steden in Nederland aan het verscherpen van emissieregels. De binnensteden moeten schoner en er moeten minder schadelijke gassen in de lucht worden gebracht. Daarom wordt er gekeken naar het verkeer en gaan de binnensteden steeds meer aan de stekkervoertuigen. Van personenauto’s en bedrijfsbussen tot verhuiswagens en grote trucks.

Extra subsidie nodig

De overstap zorgt ook voor frustratie, zo schrijft het FD. MKB-Nederland meldt hen dat verschillende ondernemers klagen over het gebrek aan regelingen. De subsidiepot voor elektrische vrachtwagens was in april bijvoorbeeld binnen een dag leeg. Zij vinden dan ook dat er gekeken moet worden naar extra subsidie voor het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Veel ondernemers zijn bovendien niet goed op de hoogte van de aankomende maatregelen en overgangsregels. ActivLease kan u hierin adviseren en informeren over alle fiscale voordelen en subsidies bij het leasen van een elektrisch wagenpark.

Betere laadinfrastructuur ook nodig

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zegt in een reactie tegen het FD wel begrip te hebben voor de klachten, maar niet de startdatum voor de nul-emissiezones uit te stellen. Ze gaan wel kijken of er meer geld gereserveerd kan worden voor de subsidiepotten om elektrische wagenparken te leasen. Ook Bovag en Transport en Logistiek Nederland willen kijken naar betere oplossingen, zoals een uitgebreidere laadinfrastructuur in de binnensteden.

Emissieloze bedrijfsauto

Bestel uw Euro 6 bedrijfswagen op tijd bij ActivLease

Ondertussen wordt elektrisch rijden steeds voordeliger. Vanwege de SEBA overheidssubsidie bijvoorbeeld. Lease nu een elektrische bedrijfsauto en u krijgt tot wel 5.000 euro korting! ActivLease heeft bovendien een groot aanbod elektrische bestelbussen en andere voertuigen die u gelijk kunt leasen. Maar vlak Euro 6 bedrijfswagens nog niet uit. Als u in 2023 uw Euro 6 bestelwagen bestelt bent u op tijd om maximaal te profiteren van het vervoer in de binnensteden. Sterker nog, als u voor 1 januari 2025 uw Euro 6 bestelwagen laat leveren, kunt u nog leasen met een 60 maanden contract voor de zero-emissiezones ingaan.

Onze vriendelijke medewerkers informeren u graag verder en kunnen een vrijblijvende leaseofferte maken voor uw nieuwe wagenpark.

Bron: FD

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMag uw bestelauto straks de stad nog in? 'Veel...