ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Met de Aiways U5 heeft Nederland er een automerk en elektrische SUV bij

14-12-2020

Met de Aiways U5 heeft Nederland er een automerk en elektrische SUV bij

Op de valreep van dit jaar mogen we in Nederland een nieuw automerk verwelkomen. Het Chinese Aiways introduceert de U5 in ons land. Dit is een elektrische SUV die uitblinkt in z’n superscherpe prijs van net geen €40.000 én veel binnenruimte. Ook de actieradius van 400 kilometer (WLTP) ruim genoeg om te kunnen concurreren met alle gevestigde elektrische auto's van nu. Wat kunnen we precies verwachten van deze Chinese nieuwkomer en hoe kunt u hem straks leasen? ActivLease neemt de U5 onder de loep.

Configureren is simpel en minimalistisch

Aiways is in een korte tijd uitgegroeid van een Chinese startup tot een echte EV die tot ver buiten de grenzen wordt verkocht. Als we een kijkje nemen in de configurator zien we dat de Aiways U5 beschikbaar is in een Standaard of een Premium uitvoering. Beide versies hebben hetzelfde vermogen en accupakket. Hiermee kiest Aiways voor dezelfde overzichtelijke aanpak als bijvoorbeeld MG. De Standaard uitvoering komt met 17 inch lichtmetalen velgen en een grijs interieur. U heeft wel keuze uit 2 lakkleuren. De Premium uitvoering staat op 19 inch velgen en biedt de keuze uit 3 kleuren, al dat niet met contrasterend zwart dak. Verder kunt u kiezen uit een zwart of wit interieur.

Volop binnenruimte en standaard rijke uitrusting

De U5 is qua lengte iets langer dan de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq en dit komt vooral de binnenruimte ten goede. Dit is dan ook een van de punten waar Aiways op focust. Daarnaast moet de auto uitblinken in veiligheid en autonome functies, die ook over-the-air kunnen worden geupdate. De Standaard uitvoering is al erg compleet uitgerust. Zo vinden we onder andere een 12,3 inch infotainmentscherm, LED verlichting, sfeerverlichting, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en automatische airco. De Premium uitvoering voegt er een glazen panoramadak, een sensor om de bagageruimte met de voet te openen en een draadloze oplader voor uw smartphone aan toe.

Met de Aiways U5 least u veel EV voor uw geld

Naast de complete uitrusting valt er ook op de actieradius niks aan te merken. Het 63 kWh accupakket is goed voor zo’n 400 kilometer actieradius en dit is voor heel veel leaserijders ruim voldoende. De Standaard uitvoering zal €39.950 gaan kosten en de Premium is er vanaf €43.850. Wij zijn erg benieuwd of deze Aiways het de Volkswagen ID.4 of misschien wel de kleinere Hyundai Kona moeilijk kan maken. Vanaf januari is hij in Nederland te leasen bij ActivLease!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMet de Aiways U5 heeft Nederland er een automer...