ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogMichelin autoband van de toekomst kan niet lek

Michelin autoband van de toekomst kan niet lek

24-06-2017

Michelin autoband van de toekomst kan niet lek

Er zijn verscheidene spannende ontwikkelingen gaande in de auto industrie. Als het aan Michelin ligt komt daar snel een futuristische autoband bij die niet lek kan want er zit geen lucht in. Op de Movin’ On conferentie in Montréal onthulde de bandenfabrikant de 3D geprinte band van biologisch en recyclebaar materiaal. ActivLease heeft het filmpje voor u.

3D printer materialen Michelin autoband

De 3D geprinte autoband kan een revolutie ontketenen in de bandenmarkt. Het materiaal is milieuvriendelijk wat een groot pluspunt is tegenwoordig. De autoband wordt gemaakt uit verschillende materialen waaronder hout, hooi, suiker en sinaasappelschillen.

Zelf winterbanden maken

Misschien een nog groter pluspunt, de Michelin banden zijn duurzaam. Er zit geen lucht in de band dus je kan hem ook niet lek rijden. Het materiaal is zo ontworpen dat het met een 3D printer bijgewerkt kan worden. Een versleten band kan zo weer als nieuw gemaakt worden. Maar Michelin gaat nog verder want de banden kunnen ook het profiel krijgen van een winterband voor de koude maanden!

Sensoren in autoband

Kan het nog vernieuwender? Ja dat kan want Michelin wil ook sensoren in de 3D geprinte band stoppen. Die gaan informatie doorgeven aan de bestuurder, bijvoorbeeld om te melden dat de band versleten is en bijgewerkt moet worden bij een 3D printer. Michelin droomt reeds van een netwerk aan “Print & Go” stations, waar banden bijgewerkt worden terwijl de bestuurder wacht. Naast gemak kan het ook levens redden in gebieden waar de wegen uiterst verraderlijk zijn. U kan straks misschien wel uw banden veranderen in sterke winterbanden aan de voet van een besneeuwde berg.

Bekijk hier een filmpje dat Michelin aan het publiek toonde: 

Duurzaam leasen bij ActivLease

Het gaat helaas nog niet dit jaar gebeuren of het volgende jaar. Michelin noemt de 3D geprinte autoband een concept voor op de lange termijn. Maar wel een die uiterst goed zal passen binnen de duurzame revolutie die momenteel gaande is. ActivLease merkt aan het aantal aanvragen voor een elektrische auto lease dat steeds meer leaserijders milieubewust gaan rijden. Een elektrische auto leasen is in 2017 dan ook bijzonder voordelig met een vriendelijke bijtelling van vier procent. Bekijk onze voorraad 4 procent bijtelling elektrische auto’s en vraag een leaseofferte aan bij onze vriendelijke leaseprofessionals. Duurzaam leasen doet u bij ActivLease.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogMichelin autoband van de toekomst kan niet lek