ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Model 3 versus Model Y: welke Tesla moet u straks leasen?

12-01-2021

Model 3 versus Model Y: welke Tesla moet u straks leasen?

Ergens dit jaar moet de Tesla Model Y ook in Nederland verschijnen, het laatste model in de S3XY reeks van Elon Musk. Als compacte cross-over SUV wordt dit een concurrent voor veel populaire EV’s van nu, maar vooral ook voor Tesla’s huidige leasetopper Model 3. De Model 3 en Model Y delen zelfs veel van dezelfde onderdelen. Maar waar zitten dan de verschillen die gaan bepalen welke Tesla u dit jaar wilt leasen? In deze blog zoeken we dat uit.

De Model  Y  lijkt een kleinere Model X

Als compacte cross-over heeft de Model Y veel weg van een kleinere versie van de Model X. Maar zoals gezegd heeft hij meer overeenkomsten met de Model 3, dankzij het gebruik van bijna 70% dezelfde onderdelen. Sinds een recente facelift is bij de Model 3 het chrome ingeruild voor mat zwart en ook bij de Model Y zal dit vanaf het begin zo zijn. Beide modellen zijn optioneel te voorzien van een trekhaak, maar de Model Y kan met 1600 kg wel flink meer trekken dan de 1000 kg van de Model 3. Dit is dus iets om rekening mee te houden als u bijvoorbeeld met de leaseauto op vakantie gaat.

Tesla Model Y heeft 7 zitplaatsen

Het interieur van beide modellen oogt op het eerste gezicht exact gelijk, met dezelfde minimalistische stijl en het grote touchscreen. De Model Y biedt vanwege zijn SUV-achtige eigenschappen een hogere instap. Een belangrijk verschil is dat de Model Y leverbaar wordt met 7-zits configuratie. Om de achterste stoelen te bereiken, kan de achterbank deels worden neergeklapt. Daarachter bevinden zich dan 2 extra stoelen. De Tesla Model Y bagageruimte moeten we nog even afwachten, maar met alle zitrijen neergeklapt bedraagt het 1.900 liter. De Model 3 beschikt over een kofferruimte van 425, wat ook zeer netjes is.

Model 3 blijft de baas in actieradius

De Model Y is, in tegenstelling tot Model 3, niet beschikbaar in Standard Range Plus uitvoering. Als we kijken naar de Long Range uitvoeringen van beide modellen, dan heeft de Model 3 een actieradius van 580 kilometer en accelereert in 4,4 seconden naar 100 km/u. De Model Y komt iets minder ver, namelijk 505 kilometer. Ook wegsprinten naar 100 gaat met 5,1 seconden een fractie minder snel.

De Model 3 en Model Y zijn leverbaar in exact dezelfde kleuren, maar waar de Model 3 standaard voorzien is van vernieuwde 18” aerodynamische velgen, krijgt de Model Y standaard 19” velgen met een nieuw ontwerp.

Reserveer de Model Y bij ActivLease, óf lease direct de Model 3

Hoewel er veel overeenkomsten zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen in met name in de binnenruimte, het trekgewicht en de actieradius. De Model Y met extra zitrij zal in Nederland later verschijnen. De Model Y Long Range is er vanaf €64.000. De Model 3 Long Range is er vanaf €58.980. Maar met de Standard Range Plus uitvoering kunt u al een Model 3 leasen vanaf €48.980. Bij ActivLease hebben we daarnaast nog voorraadmodellen met slechts 8% bijtelling! Wacht u liever op de Model Y? Deze is ook bij ons te reserveren.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogModel 3 versus Model Y: welke Tesla moet u stra...