ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Naast de leaseauto ook een fiets van de zaak? 2020 is het ideale moment

26-08-2020

Naast de leaseauto ook een fiets van de zaak? 2020 is het ideale moment

Nederland is een echt fietsland maar we zouden graag nóg vaker de fiets pakken. Voor ons woon-werk verkeer bijvoorbeeld, zodat de leaseauto wat vaker kan blijven staan. Maar niet iedereen heeft het meteen budget om de aanschafprijs van een fiets te betalen en zeker niet van een dure e-bike. Toch is er een voordelige oplossing. Een fiets kunt u namelijk ook leasen, zelfs als u al een auto van de zaak rijdt!

Leasefiets-regeling

De overheid wil ook graag dat we vaker op de fiets springen. Daarom is er per 1 januari 2020 een nieuwe leasefiets-regeling. Deze maakt het voor werknemers aantrekkelijk en voordeliger om een fiets van de zaak te nemen. De werkgever betaalt de leasekosten van de fiets, terwijl u er onbeperkt gebruik van kan maken. En in tegenstelling tot de eerdere regeling maakt het niet meer uit hoeveel privé of zakelijke kilometers u fietst.

Bijtelling

Net als met een auto worden de leasekosten betaalt door de werkgever. Het grote voordeel hiervan is dat u niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Als werknemer krijgt u alleen te maken met bijtelling. Voor een leasefiets is dat altijd 7% over de consumentenadviesprijs.

Rekenvoorbeeld:

Stel, u koopt een e-bike (elektrische fiets) van 2.000 euro. Daarover betaalt u een bijtelling van 7%, oftewel een jaarlijks bedrag van 140 euro. Afhankelijk van uw jaarsalaris kost uw leasefiets dan iets minder dan 5 euro per maand.

Een fiets van de zaak is in 2020 aantrekkelijker dan ooit

Wie en wat komt in aanmerking?

Niet alleen werknemers maar ook kleine ondernemers en zzp’ers komen in aanmerking voor de leasefietsregeling. De regeling is van toepassing op nieuwe en tweedehands fietsen, e-bikes en speed pedelecs.

Naast de leaseauto ook een fiets van de zaak? ActivLease helpt u verder

Interesse in een leasefiets? ActivLease is een groot voorstander van duurzame mobiliteit en daarom kunt u binnenkort ook een fiets van de zaak bij ons leasen. Als expert op het gebied van elektrisch rijden hebben we momenteel al een ruim aanbod elektrische auto’s die u kan leasen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNaast de leaseauto ook een fiets van de zaak? 2...