ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Ford Transit Courier gaat helemaal elekt...

Nieuwe Ford Transit Courier gaat helemaal elektrisch

07-04-2023
Nieuwe Ford Transit Courier gaat helemaal elektrisch

De nieuwe Ford Transit Courier is onthuld en het belangrijkste nieuws is: hij krijgt een elektrisch broertje met de naam E-Transit Courier. Alle uitvoeringen van Fords compacte bestelbus worden een stukje groter, met meer laadruimte en een hoger laadvermogen. Begin 2024 verwachten wij de Ford Transit Courier met benzine- en dieselmotoren. Later in 2024 start de levering van de elektrische versie, die zeker in de Nederlandse binnensteden met milieuzones populair zal worden. Alle Ford Transit Courier-uitvoeringen kan u dan leasen bij ActivLease. Vraag onze vriendelijke medewerkers om u op de hoogte te houden.

Meer ruimte, volledig elektrisch

De Ford Transit Courier komt met traditionele motoren maar de grootste innovatie is de E-Transit Courier. De stekkervariant komt met een iets andere voorzijde waar de extra plek benut wordt met een bagageruimte van 44 liter. Natuurlijk is er ruimte voor de 136 pk sterke elektromotor die goed is voor een topsnelheid van 145 km/u. Snelladen tot 100 kW is mogelijk, want betekent dat het accupakket in 35 minuten tot 80 procent is bijgeladen. Met een normale AC-lader duurt het ongeveer 6 uur tot u een vol accupakket heeft. De volledige actieradius van de Ford E-Transit Courier is nog niet bekend.

We kunnen wel meer vertellen over de grotere laadruimte van alle Transit Couriers. Hij blijft compact maar de bedrijfswagen groeit wel een stukje, van 2,3 naar 2,9 kubieke meter. De bestelauto heeft straks een 1,80 meter lange laadruimte en 1,22 meter breed. Het maximale laadgewicht neemt zelfs nog meer toe: van 582 naar 700 kg. En dat geldt voor de elektrische E-Transit Courier, want de brandstof-bestelbussen halen zelfs 845 kg laadgewicht.

Ford Transit Courier trekgewicht

Hetzelfde geldt voor het trekgewicht, al haalt de E-Transit Courier een hele praktische 750 kg. De Transit Courier met 1.0 Ecoboost benzinemotor (met 100 of 125 pk vermogen) haalt 1.000 kg trekgewicht en de 1.5 EcoBlue dieselmotor (125 pk) 1.100 kg.

Ford E-Transit Courier

Ford E-Transit Courier

Nieuw Ford Transit Courier interieur

De Ford Transit Courier met traditionele motor komt ook met een traditionelere voorzijde, inclusief natuurlijk een functionerende grille. Van binnen heeft het interieur wat weg van de Ford Fiesta door het infotainmentscherm en 12 inch digitaal instrumentarium. Daarop draait Sync4 en het is compatible met Android Auto en Apple CarPlay.

Ford E-Transit Courier zakelijk leasen? Kies voor ActivLease!

Begin 2024 starten wij met de levering van de nieuwe Ford Transit Courier en wat later met de E-Transit Courier. Ford heeft ook een personenbus update in ontwikkeling, de Tourneo Courier. Het is logisch dat daar een E-Tourneo Courier variant van komt, al is dat nog niet bevestigd. Onze vriendelijke medewerkers houden u graag op de hoogte en kunnen later dit jaar een vrijblijvende leaseofferte van de Ford E-Transit Courier sturen. Of kijk naar de elektrische bestelautovoorraad die ActivLease nu al heeft, want leasen in 2023 is het voordeligst dankzij verschillende fiscale regelingen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogNieuwe Ford Transit Courier gaat helemaal elekt...