ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogOp vakantie met de VW Passat GTE met caravan!

Op vakantie met de VW Passat GTE met caravan!

29-08-2016
Op vakantie met de VW Passat GTE met caravan!

Eind vorig jaar mocht er weer een nieuwe lease-auto uitgezocht worden en onze keus viel op de VW Passat GTE. Dus op de laatste dag van 2015 werd de auto geleverd. Nog net op tijd om 5 jaar lang te genieten van 7% bijtelling, immers als je nu in de Passat GTE gaat rijden is de bijtelling 15%.

Nu gaan wij al jaren met de caravan op vakantie en daarbij gaan we natuurlijk het liefst naar het zuiden en dus op naar de warmte. Dit jaar zou de eerste vakantie worden met een elektrische (hybrid)  auto. Vooraf was ik (als vrouw in een mannengezin) daar best wel een beetje voorzichtig over (al heb ik niet zo heel veel verstand van auto’s), maar nu achteraf blijkt dat dat echt niet terecht was.

De eerste kilometers in Nederland waren geen probleem! De auto trok de behoorlijk zwaar beladen caravan als een zonnetje over de Nederlandse wegen. Misschien wel leuk om te melden, dat het maximale trekgewicht van de Passat GTE 1.500 kg bedraagt en ik durf bijna wel met zekerheid te stellen, dat onze caravan dit gewicht riant haalde! Daarna door Duitsland in, waar al snel de eerste heuveltjes aan de horizon verschenen.

Ieder heuveltje kostte de GTE eigenlijk geen enkele moeite en naarmate we zuidelijker kwamen en de heuveltjes toch echt wel echte bergen begonnen te worden, was er nog altijd geen vuiltje aan de lucht. Dankzij onze “100”-sticker mogen we in Duitsland lekker doorrijden. We waren onderweg helemaal lyrisch over alle mogelijkheden, die de Passat GTE heeft.

Ook met de caravan erachter reed de auto keurig op de adaptiv cruisecontrol. Het enige wat we hoefden te doen, was de auto binnen de lijnen houden. Inhalen was geen enkel probleem met hulp van de GTE-stand had de auto zelfs nog behoorlijk power over om even een sprintje te trekken, als dan nodig was.

Daarnaast had de GTE dusdanig veel power over, dat ondanks de caravan toch de batterij tijdens het rijden bijgeladen kon worden, weliswaar druppelgewijs, maar ach: “wie het kleine niet eert” is het toch?

Tel hierbij op, dat de binnenruimte van de Passat ruim te noemen is. Daardoor hebben onze puberzonen op de achterbank riant de ruimte om zich te installeren met alle schermen, die kinderen tegenwoordig nodig hebben (zelfs op vakantie…). De stoel van de bestuurder heeft zelfs een massagefunctie, waar we onderweg af en toe dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Leuk, denkt u misschien? Maar dan zal het brandstofgebruik wel gigantisch zijn geweest. Helaas! Ik moet u teleurstellen. Het brandstofgebruik gedurende reis bleef tussen de 1:10 en 1:8 laag, ondanks dat we echt wel flink hebben doorgereden, zeker op de terugreis.

Als er al een nadeel(tje) van de Passat GTE te noemen is, is dat misschien het feit, dat er geen temperatuurmeter van de motor in de auto zit. We houden nl. graag de motortemperatuur een beetje in de gaten tijdens het naar boven rijden, helemaal sinds we ooit eens met een kokende motor boven aan de Gotthard-pass hebben gestaan.

Al met al heeft de Passat GTE zeker bijgedragen aan het vakantieplezier!

Wilt u ook zo'n VW Passat GTE? Neem dan contact op met het team van ActivLease!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOp vakantie met de VW Passat GTE met caravan!