ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogOpnieuw een record voor Tesla: bijna 1 miljoen...

Opnieuw een record voor Tesla: bijna 1 miljoen auto's afgeleverd in 2021

03-01-2022
Opnieuw een record voor Tesla: bijna 1 miljoen auto's afgeleverd in 2021

Autofabrikanten hadden het in 2021 niet altijd makkelijk vanwege chiptekorten en de pandemie. Desondanks is Tesla erin geslaagd om 936.172 auto’s af te leveren. Dit is maar liefst 87% meer dan in 2020. Toen bouwde Tesla namelijk nog geen half miljoen auto’s. Dit is op zichzelf al een erg knappe prestatie, maar wat het extra bijzonder maakt is dat deze grote aantallen te danken zijn aan slechts 2 volledig elektrische modellen: de Model 3 en de Model Y.

Een record aantal auto’s

Dit indrukwekkende aantal is niet alleen voor Tesla een record. Nooit eerder bouwde een fabrikant in één jaar zoveel auto’s. De Model 3 en Model Y zijn de echte verkoop knallers. Maar liefst 911.208 stuks van alle geleverde exemplaren was een Model 3 of Model Y. De Model S en Model X volgen op ruime afstand met 24.964 exemplaren. Een kanttekening hierbij is dat dit natuurlijk ook de meer luxe premium modellen zijn, met een flink hogere instapprijs.

De Model 3 en Model Y zijn erg succesvol

De Model 3 is sinds 2019 in Nederland beschikbaar en is erg populair onder leaserijders. In 2021 heeft Tesla hem onder handen genomen met een strakker uiterlijk en diverse andere verbeteringen. In onze EV TEST hebben we de Model 3 al eens aan de tand gevoeld. Afgelopen jaar konden we ook de Model Y in Nederland verwelkomen. Deze compacte crossover is gebaseerd op de Model 3, maar biedt nog meer binnenruimte en een hogere instap. Ook onze ervaringen met de Model Y zijn te zien in onze EV TEST.

Een Tesla leasen bij ActivLease

De Tesla Model 3 is te leasen met een actieradius tot wel 491 kilometer. Bij ActivLease hebben we nog exemplaren beschikbaar met slechts 12% bijtelling. De Tesla Model Y biedt een actieradius tot wel 507 kilometer. Ook de Model Y is nog in verschillende uitvoeringen te leasen bij ActivLease, met 12% bijtelling. Begint u het nieuwe jaar met een nieuwe Tesla? Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte bij ons aan. Onze lease adviseurs helpen u graag bij het vinden van een geschikt model.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogOpnieuw een record voor Tesla: bijna 1 miljoen...