ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogPorsche en Google gaan samenwerken aan nieuwe m...

Porsche en Google gaan samenwerken aan nieuwe modellen

03-11-2023
Porsche en Google gaan samenwerken aan nieuwe modellen

De kans is groot dat uw volgende Porsche zomaar Google Maps ingebouwd kan hebben als de standaard navigatie-app. De Duitsers werkten al samen met het tech concern, maar hebben nu aangekondigd dat ze de banden veel steviger gaan aanhalen. Google wordt de komende jaren verantwoordelijk voor een groot deel van de software en applicaties. Een aantal voorbeelden van aankomende apps worden al genoemd. U kunt overigens gelijk uit voorraad een Porsche leasen bij ActivLease. Elektrisch leasen levert u bovendien extra fiscaal voordeel op in 2023.

Porsche user interface blijft hetzelfde

Porsche en Google verwachten dat de nieuwe samenwerking rond 2025 echt van start gaat. Porsche garandeert daarbij aan hun fans dat ze niet gaan tornen aan de bekende user interface van de huidige Porsches. Het Porsche Communication Management (PCM) systeem blijft bestaan en zal nog regelmatig updates ontvangen.

Wel gaan nieuwe Porsche modellen extra Google apps ontvangen, zoals Google Maps, Google Assistant en nog veel meer populaire diensten. Die worden uiteraard beschikbaar via de Google Play Store, die bereikbaar wordt via de Porsche interface. Een slimme zet, omdat Porsche hiermee integratie veel makkelijker maakt van andere Google-apparaten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Android-toestellen. Android Auto, dat uw telefoon in het infotainmentscherm van de auto integreert, blijft dan ook aanwezig in de nieuwe generatie Porsches.

Porsche en Google gaan samenwerken

Amazon Prime Video in uw nieuwe Porsche?

Overigens is Porsche niet de eerste autofabrikant die een stevige samenwerking met Google aangaat. Eerder sloten de Amerikanen al contracten af met Renault, Volvo en Polestar. Die krijgen nu een groter aantal Google diensten in hun auto’s en als extraatje ook nog Amazon Prime Video. Wij verwachten dan ook dat de streamingdienst beschikbaar wordt in de toekomstige generatie auto’s van Porsche. Hetzelfde geldt voor een nieuwe internetbrowser die Google ontwikkelt, met de naam Vivaldi. Belangrijk om toe te voegen: beide apps zijn alleen toegankelijk wanneer de auto stilstaat. Dat zal niet anders zijn voor uw Porsche.

Porsche zakelijk leasen bij ActivLease

De huidige Porsche-modellen hebben al een zeer uitgebreide integratie van smartphone apps via hun infotainmentschermen. U kunt de meeste modellen nu uit voorraad leasen bij ActivLease, zoals de Porsche 911 en de Porsche Taycan. Volgend jaar verwachten wij ook de volledig elektrische Porsche Macan te mogen gaan leveren. Vraag onze vriendelijke medewerkers voor een vrijblijvende leaseofferte en rijd binnenkort al in uw nieuwe Porsche.

Lease acties voor de Porsche Macan Electric bij ActivLease

100kWh 4 - NU BESTELLEN = EERDER RIJDEN!
Porsche Macan
Binnenkort
100kWh 4 - NU BESTELLEN = EERDER RIJDEN!
Netto bijtelling:
€ 535,-
Actieradius:
613 km
Leaseprijs:
€ 1.125,-
100kWh Turbo 470kW - NU BESTELLEN = EERDER RIJDEN!
Porsche Macan
Binnenkort
100kWh Turbo 470kW - NU BESTELLEN = EERDER RIJDEN!
Netto bijtelling:
€ 752,-
Actieradius:
591 km
Leaseprijs:
€ 1.555,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogPorsche en Google gaan samenwerken aan nieuwe m...