ActivLease
085 - 90 229 29

Renault lease

Het leasen van een Renault via ActivLease is snel geregeld. Hier kunt u online onder andere uw Renault Twingo, Clio of Mégane samenstellen. Vele modellen van Renault hebben een laag emmissiegehalte dankzij de zuinige dCi motoren. Voor het merk Renault biedt ActivLease financial lease en operational lease overeenkomsten.

Het merk Renault

Het Franse Renault vindt zijn oorsprong in 1898. In dat jaar verkocht Louis Renault zijn eerste auto, de Voiturette, aan een vriend van zijn vader. Kort daarna richtte hij samen met zijn broers zijn eigen bedrijf op: Société Renault Frères. In 1902 ontwerpt Renault de eerste tweecilindermotor. Hij ziet de belangstelling in zijn auto’s snel toenemen en in de opvolgende jaren stijgt de productie exponentieel dankzij orders uit heel Europa.

Renaults werden tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Franse regering opgeroepen om te helpen in de strijd. De zogenaamde ‘Taxi de la Marne’ vervoerde meer dan 4000 soldaten naar het front om de Duitse opmars te stuiten.

Naast modellen als de Megane en Twingo is de Renault Clio een alom bekende auto die meerdere keren in de prijzen is gevallen. Het word in 1991 en 2006 uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar. De Clio word omschreven als ‘een compacte auto die grotere auto’s inspireert’.

In 1999 start Renault een alliantie met Nissan. In hetzelfde jaar verkrijgt het een meerderheidsbelang in Dacia. De hedendaagse visie van Renault staat sinds 2009 onder leiding van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker. Hij ontwierp onder andere de Renault DeZir, Clio IV en Talisman.