ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogSono Motors Sion: de betaalbare elektrische zon...

Sono Motors Sion: de betaalbare elektrische zonneauto komt eraan

28-07-2022

Sono Motors Sion: de betaalbare elektrische zonneauto komt eraan

Rijden we in de toekomst allemaal op zonne-energie? Het begint er steeds meer op te lijken. Kijk maar naar het Nederlandse Lightyear, dat onlangs een productieversie van hun indrukwekkende zonnecelauto heeft gepresenteerd. In Duitsland zijn ze inmiddels ook overtuigd. Daar komen ze nu met de Sion, een elektrische auto die net als de Lightyear op solar power rijdt maar dan een stuk betaalbaarder.

Productieversie

De zonneauto van startup Sono Motors is al een tijdje in ontwikkeling, maar koerst nu eindelijk af op een productiestart. In de tussentijd is er flink gesleuteld aan het design. De 5-deurs hatchback oogt scherper en moderner dan het prototype uit 2019. Wat opvalt zijn de nieuwe koplampen en de laadklep in de neus, met het logo van de fabrikant in het midden. Ook het interieur van de Sion is aangepakt om meer binnenruimte te creëren, met een nieuwe achterbank, stuurwiel en voorstoelen. Leuk detail is de moswand die in het dashboard is geïntegreerd en voor een duurzame atmosfeer zorgt.

Rijden op zonne-energie

De buitenkant van de Sion verbergt zijn grootste troef. In de panelen van de auto zijn namelijk 456 zonnecellen verwerkt. De opgeslagen energie uit de cellen moet gemiddeld 112 kilometer extra bereik opleveren per week. In theorie kan de Sion dus zichzelf opladen en hoeft hij tot wel vier keer minder vaak aan de stekker dan vergelijkbare elektrische auto’s. De Sion heeft daarnaast nog een 54 kWh batterij die zo’n 305 kilometer actieradius oplevert.

Sono Motors Sion

Sono Motors Sion

Vanaf 29.900 euro

In de loop van 2023 hoopt Sono Motors met de productie van de Sion van start te gaan. Wie interesse heeft kan de zonnecelauto al reserveren voor 29.900 euro. Dat geldt voorlopig alleen voor onze oosterburen. Of en wanneer de Sion naar Nederland komt is nog niet bekend. In 2024 moet overigens de Lightyear 2 verschijnen, eveneens een betaalbare EV met zonnepanelen die rond de 30.000 euro moet gaan kosten.

Stap over naar duurzaam leasen bij ActivLease

Zonne-energie omzetten naar kilometers is weer een mooie ontwikkeling in de transitie naar duurzaam autorijden, zeker nu de technologie in betaalbare elektrische auto’s zoals de Sion toegepast wordt. Elektrisch leasen is nu al bijzonder voordelig dankzij de lage bijtelling. Wist u dat ActivLease een grote voorraad elektrische modellen beschikbaar heeft met levering 2022? Bekijk hier ons aanbod en vraag online een vrijblijvende leaseofferte aan.

Bron: Sono Motors

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSono Motors Sion: de betaalbare elektrische zon...