ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogSteeds meer van de accupakketten uit oude EV's...

Steeds meer van de accupakketten uit oude EV's wordt gerecycled

08-08-2022
Steeds meer van de accupakketten uit oude EV's wordt gerecycled

Accupakketten uit oude elektrische auto’s krijgen steeds vaker een tweede leven. Dit kan zowel als complete batterij zijn of als losse grondstoffen. Het percentage van accu’s die kunnen worden hergebruikt ligt inmiddels zelfs al op 83%! Dit is naast dat er natuurlijk steeds meer elektrische auto’s rondrijden ook te danken aan dat accupakketten steeds beter geschikt is voor recycling.

Meer accupakketten zijn geschikt voor hergebruik

In Nederland zijn zo’n 300 autodemontagebedrijven die zich steeds meer specialiseren in de inzameling en recycling van accupakketten uit gebruikte EV’s. Deze bedrijven zijn aangesloten bij de ARN (Auto Recycling Nederland), en die organisatie werkt weer samen met veel auto importeurs. Dankzij deze samenwerkingen is er in 2021 bij elkaar 127.537 kilo aan lithium-ion accu’s ingezameld én hergebruikt!

Accupakket recycling

Hoe kan een accu worden hergebruikt?

Een gebruikt accupakket kan op 2 manieren worden hergebruikt. De accu's kunnen gebruikt worden om schaarste grondstoffen uit te halen, zoals nikkel en kobalt. Gespecialiseerde bedrijven kunnen deze stoffen uit accu halen en een nieuwe bestemming geven. Bijna de helft van de ingezamelde accu’s levert deze stoffen op. De overige accu’s worden simpelweg op een andere manier ingezet. Die slaan dan bijvoorbeeld zonne-energie op in een woonwijk. Alles bij elkaar kan er gemiddeld 83% van de oude accupakketten worden hergebruikt.

Duurzame elektrische auto leasen bij ActivLease

Autoproducenten en importeurs zijn wettelijk verplicht om oude accupakketten van een elektrische auto weer in te nemen. Dat is erg gunstig, want inmiddels zijn er in Nederland meer dan 380.000 elektrische voertuigen op de weg. Zo kunnen er ook in de toekomst nog talloze accu’s worden hergebruikt om energie op te slaan. Wilt u ook de overstap maken naar een elektrische auto? Bij ActivLease helpen we u graag op weg. Neem eens een kijkje bij onze voorraad van de laatste en populairste modellen zoals de Hyundai IONIQ 5 of Audi Q4 e-tron!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSteeds meer van de accupakketten uit oude EV's...