ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogSUV's bezetten een kwart van de Europese markt...

SUV's bezetten een kwart van de Europese markt

07-04-2017
SUV's bezetten een kwart van de Europese markt

Europeanen rijden het liefst in een SUV. De vraag naar terreinwagens is momenteel zó hoog, dat ze goed zijn voor maar liefst een kwart van alle verkochte personenauto’s in Europa. Dat komt mede door de komst van kleinere en betaalbare varianten die toegankelijk zijn voor een groot publiek. Ook luxe premium modellen zijn steeds meer in trek. Het grote voordeel is dat ze aan elke wens voldoen: hoge prestaties, veel comfort, ruimte voor het hele gezin en een stoere uitstraling. De aankondigingen op de Autosalon van Genève zijn een goede indicatie voor de populariteit. Veel fabrikanten bieden de komende jaren namelijk een nieuwe SUV aan. Bij ActivLease zijn alle SUV modellen van 2017 beschikbaar voor een zeer scherp leasetarief.

Bijna 4 miljoen verkopen

De Europese verkoopcijfers van SUV’s zijn in 2016 flink gestegen, zo blijkt uit recente data van Jato Dynamics. Autofabrikanten verkochten in alle segmenten ongeveer 3,8 miljoen SUV’s en crossovers. Dat komt neer op 25% van de gehele markt. De snelste stijgers zien we in het premium compact segment, waarvan de verkopen groeien met 40%. De vraag naar elektrische auto’s trekt ook meer aan, al is een stijging van 6,9% over de hele markt nog relatief bescheiden te noemen.

Europese verkoopcijfers SUV

BMW X1

De populairste premium SUV is de BMW X1. Met bijna 100.000 verkochte exemplaren, een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar, scoort de luxueuze allroader het beste. Nederlanders kijken over het algemeen naar een kleiner en goedkoper segment. In ons land doet geen enkel model het beter dan de Renault Captur, met ruim 7.000 stuks. De Nissan Qashqai is de beste SUV van 2016 in Europa maar neemt in ons land de tweede plaats in met bijna 5.500 verkopen. De Peugeot 2008 volgt vlak daarachter op plek drie.

Een nieuwe SUV of crossover leasen

Het komende jaar kunt u kiezen uit meer SUV’s en crossovers dan ooit. Op onze nieuwspagina vindt u informatie over alle modellen in 2017, waaronder de nieuwe Volvo XC60 en Skoda Kodiaq. Daarnaast hebben veel fabrikanten een elektrische variant aangekondigd, zoals de Jaguar I-Pace. In onze voorraad treft u alle SUV modellen die beschikbaar zijn voor operational leasing. U kunt direct een leaseofferte aanvragen of contact opnemen met onze leaseprofessionals voor vrijblijvend advies. We gaan graag voor u aan de slag!

Bron: Automotive News Europe

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogSUV's bezetten een kwart van de Europese markt...