ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Toekomstvisie: een elektrische auto met 1000 ki...

Toekomstvisie: een elektrische auto met 1000 kilometer actieradius

08-02-2017

Toekomstvisie: een elektrische auto met 1000 kilometer actieradius

Elektrische auto’s rijden telkens meer kilometers met hun indrukwekkende accupakketten. Maar een auto die 1000 kilometer kan rijden zonder op te laden? Wauw! Dat klinkt gewoon futuristisch. Het bedrijf NanoFlowcell denkt dat het haalbaar is met een nieuwe type batterij. Ze gaan de ‘Flowcell batterij’ tonen op de Geneva International Motor Show, middels een prototype sportauto. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair. Bekijk onze voorraad elektrische leaseauto’s.

Flowcell batterij van NanoFlowcell

De Flowcell batterij van NanoFlowcell wordt gebouwd in een Quant 48Volt sportauto. De sportauto krijgt door de nieuwe batterij een actieradius van 1000 kilometer. Pas daarna moet er een stekker aan te pas komen. De Flowcell batterij genereert een constante bron van elektrische energie en daardoor verbruikt de auto weinig elektriciteit.

Quant 48 volt demo auto

Sportauto die 1000 kilometer rijdt

Het is ook een echte sportauto die in Geneve getoond zal worden. De Quant 48Volt accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in een schamele 2,4 seconden. De topsnelheid is 300 kilometer per uur. De Flowcell batterij werkt tamelijk vergelijkbaar met de veel in elektrische auto’s gebruikte lithium-ion accupakketten. Het verschil zit hem in hoe de batterij de stroom opslaat. Dit doet het door elektrochemische energie op te slaan in de vorm van positief en negatief geladen ionische vloeistoffen. Die worden omgezet in elektriciteit zodra ze mengen. De sportauto onderscheidt zich ook met 2 tanks om de vloeistoffen gescheiden te houden. Dat is meteen een groot minpunt want je kunt bij geen enkel tankstation in Nederland ionische vloeistoffen tanken. Nog niet tenminste.

NanoFlowcell is niet bescheiden. Ze beweren zelfs in hun persbericht dat ze de snelste, veiligste en milieuvriendelijkste aandrijving voor elektrische auto’s hebben die momenteel beschikbaar is. Ze verwachten ook dat de Flowcell batterij gebruikt gaat worden in vliegtuigen, huizen en op schepen. We gaan het op de Geneva International Motor Show zien die in maart wordt gehouden.

Elektrische leaseauto’s bij ActivLease

Tot die tijd kan u terecht bij ActivLease, uw elektrische leaseintermediair, met een grote voorraad milieuvriendelijke leaseauto die met een vriendelijke 4% bijtelling te leasen zijn in 2017. Vraag om gratis advies van onze vriendelijk medewerkers of bekijk meteen hier welke elektrische leaseauto bij u past. Wij leveren ook laadmogelijkheden voor thuisladen. Doet u dit jaar ook mee met de elektrische revolutie?

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Relevante artikelen

In de Kia e-Niro kunt u elektrisch autorijden zonder rempedaal

16-11-2018 | De Kia e-Niro is een volledig elektrische crossover die een grote actieradius comb...

Lees verder

Oplaadpunten voor elektrische auto's nu ook te vinden in Google Maps

15-11-2018 | De overstap naar elektrisch rijden kent voor leaserijders bijna geen drempel meer....

Lees verder

Nederland krijgt voorrang met Opel Ampera-e leveringen

09-11-2018 | Het is nu uiterst voordelig om een elektrische auto te leasen, daarom doen fabrika...

Lees verder

Jaguar I-Pace maakt speciaal geluid om voetgangers te beschermen

08-11-2018 | Elektrisch rijden in de Jaguar I-Pace heeft veel voordelen. De Britse SUV staat vo...

Lees verder