ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Toekomstvisie: een elektrische auto met 1000 kilometer actieradius

08-02-2017

Toekomstvisie: een elektrische auto met 1000 kilometer actieradius

Elektrische auto’s rijden telkens meer kilometers met hun indrukwekkende accupakketten. Maar een auto die 1000 kilometer kan rijden zonder op te laden? Wauw! Dat klinkt gewoon futuristisch. Het bedrijf NanoFlowcell denkt dat het haalbaar is met een nieuwe type batterij. Ze gaan de ‘Flowcell batterij’ tonen op de Geneva International Motor Show, middels een prototype sportauto. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair. Bekijk onze voorraad elektrische leaseauto’s.

Flowcell batterij van NanoFlowcell

De Flowcell batterij van NanoFlowcell wordt gebouwd in een Quant 48Volt sportauto. De sportauto krijgt door de nieuwe batterij een actieradius van 1000 kilometer. Pas daarna moet er een stekker aan te pas komen. De Flowcell batterij genereert een constante bron van elektrische energie en daardoor verbruikt de auto weinig elektriciteit.

Quant 48 volt demo auto

Sportauto die 1000 kilometer rijdt

Het is ook een echte sportauto die in Geneve getoond zal worden. De Quant 48Volt accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in een schamele 2,4 seconden. De topsnelheid is 300 kilometer per uur. De Flowcell batterij werkt tamelijk vergelijkbaar met de veel in elektrische auto’s gebruikte lithium-ion accupakketten. Het verschil zit hem in hoe de batterij de stroom opslaat. Dit doet het door elektrochemische energie op te slaan in de vorm van positief en negatief geladen ionische vloeistoffen. Die worden omgezet in elektriciteit zodra ze mengen. De sportauto onderscheidt zich ook met 2 tanks om de vloeistoffen gescheiden te houden. Dat is meteen een groot minpunt want je kunt bij geen enkel tankstation in Nederland ionische vloeistoffen tanken. Nog niet tenminste.

NanoFlowcell is niet bescheiden. Ze beweren zelfs in hun persbericht dat ze de snelste, veiligste en milieuvriendelijkste aandrijving voor elektrische auto’s hebben die momenteel beschikbaar is. Ze verwachten ook dat de Flowcell batterij gebruikt gaat worden in vliegtuigen, huizen en op schepen. We gaan het op de Geneva International Motor Show zien die in maart wordt gehouden.

Elektrische leaseauto’s bij ActivLease

Tot die tijd kan u terecht bij ActivLease, uw elektrische leaseintermediair, met een grote voorraad milieuvriendelijke leaseauto die met een vriendelijke 4% bijtelling te leasen zijn in 2017. Vraag om gratis advies van onze vriendelijk medewerkers of bekijk meteen hier welke elektrische leaseauto bij u past. Wij leveren ook laadmogelijkheden voor thuisladen. Doet u dit jaar ook mee met de elektrische revolutie?

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogToekomstvisie: een elektrische auto met 1000 ki...