ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Bijtelling voor een elektris...

Video: EV WIJZER - Bijtelling voor een elektrische auto, hoe werkt dat?

06-08-2021

Video: EV WIJZER - Bijtelling voor een elektrische auto, hoe werkt dat?

Een elektrische auto van de zaak is niet alleen aantrekkelijk vanwege het milieuvriendelijke karakter, maar ook het belastingvoordeel. De overheid stimuleert elektrisch rijden met een korting op de bijtelling. Voor elektrische leaseauto’s geldt een lager bijtellingspercentage dan voor benzine- of dieselauto’s. Hoe werkt die bijtelling eigenlijk? En waar moet u op letten als zakelijke rijder? We bekijken het in de nieuwe EV WIJZER.

Lagere bijtelling voor elektrische auto’s

Om een auto van de zaak ook privé te mogen rijden moet u fiscale bijtelling betalen. Het percentage wordt bepaald door het soort brandstof van de auto. Voor elektrische auto’s geldt in 2023 een bijtelling van 16% tot 30.000 euro van de cataloguswaarde. Heeft de auto een hogere aanschafprijs, dan betaalt u over de rest van het bedrag de normale 22% bijtelling. Voor benzine-, diesel- en hybrideauto’s geldt de 22% bijtelling over het hele bedrag.

Tot duizenden euro’s voordeel voor snelle beslissers

De bijtellingskorting maakt het voor zakelijke rijders dus enorm aantrekkelijk om de overstap te maken naar een elektrische auto. Op een leasetermijn van 5 jaar – de maximale lengte van een leasecontract – kan het bijtellingsvoordeel ten opzichte van een brandstofauto oplopen tot wel duizenden euro’s!

Wie slim is, wacht niet te lang met beslissen. De korting op de fiscale bijtelling voor elektrische auto’s wordt namelijk in stapjes afgebouwd. Voor de komende jaren is het bijtellingstarief vastgesteld op 16%, stapt u dit jaar nog in een elektrische auto dan profiteert u dus tot wel 5 jaar lang van slechts 16% bijtelling! Kijk hier voor alle auto’s die in aanmerking komen voor lage bijtelling.

Een bijtellingvriendelijke auto leasen bij ActivLease

Op zoek naar een bijtellingsvriendelijke auto van de zaak? Met een elektrische auto uit onze voorraad profiteert u 5 jaar lang van slechts 16% bijtelling. We hebben een uiteenlopend aanbod met o.a. leasetoppers zoals de Volkswagen ID.3, Ford Mustang Mach-e, Polestar 2 en Volvo XC40 Recharge. ActivLease is expert in elektrisch rijden. We adviseren u graag in de keuze voor een elektrische auto inclusief laadpaal. Vraag gerust een vrijblijvende leaseofferte aan of neem direct contact op!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Bijtelling voor een elektris...