ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolgens ING rijden we in 2035 allemaal elektrisch

Volgens ING rijden we in 2035 allemaal elektrisch

24-03-2019
Volgens ING rijden we in 2035 allemaal elektrisch

ING Economisch Bureau heeft onderzoek gedaan naar de elektrische omslag en verwacht dat die rond 2035 voltooid zal zijn. Dat jaar rijden we allemaal elektrisch is de verwachting. De transitie schotelt Nederland en de rest van Europa uitdagingen voor, in het bijzonder de auto-industrie. Maar het belangrijkste is dat het veel mobiliteitsbarrières ook wegneemt. Daarom is het goed dat de overheid elektrische rijden stimuleert. Dit jaar een elektrische auto zoals de Tesla Model 3 leasen betekent dat u profiteert van de vriendelijke 4% bijtelling!

In 2035 rijdt nagenoeg iedereen elektrisch volgens het ING rapport. Volgens het onderzoek hebben consumenten nu nog 3 belangrijke barrières die hen tegenhoudt om elektrisch te leasen: onvoldoende oplaadmogelijkheden, een beperkte actieradius en een te hoge aanschafprijs. Deze barrières worden uiterst snel verlaagd, bijna per maand mogen we wel zeggen!

Voordelige elektrische auto’s

De elektrische auto’s van nu zijn al veel betaalbaarder dan slechts enkele jaren geleden. Populaire voorbeelden zijn de Tesla Model 3, de Nissan Leaf en de Hyundai KONA Electric. ActivLease krijgt veel aanvragen voor deze modellen mede dankzij hun concurrerende aanschafprijzen. Ondertussen groeit de actieradius per model significant door betere accupakketten en breidt Nederland het laadpaalnetwerk dagelijks verder uit. Hetzelfde geldt voor snellaadpunten langs snelwegen.

Tesla Model 3

Hoge actieradius

In de rest van Europa wordt er minder hard maar wel gestaag aan de elektrische weg getimmerd. De verkoop van elektrische modellen groeit jaarlijks en er wordt meer geïnvesteerd door overheden en het bedrijfsleven. Met name betere accu’s zijn een goede investering en daarom is de gemiddelde actieradius van 100 kilometer naar 300 of zelfs 500 kilometer gestegen. We hebben het hier dan over slechts enkele jaren verschil! De kosten voor batterijen worden tevens lager.

Het is niet een 100% positief verhaal dat het ING onderzoek vertelt. De elektrische omslag is revolutionair maar zorgt ook voor bedreigingen in de autosector. Europese fabrikanten zijn toonaangevend met brandstofmotoren maar met elektrische motoren loopt hebben ze dat nog niet bewezen. Ondertussen boeken Amerikanen en Aziaten succes met modellen als de Tesla Model 3, KONA Electric en de Nissan Leaf. Europa zit gelukkig niet stil want Volkswagen, Audi, Renault en vele anderen plannen een grote elektrische range. Voor nu zijn de BMW i3 en de Volkswagen e-Golf grote successen.

KONA Electric

Lease in 2019 uw elektrische auto met vriendelijke bijtelling

U kan het uitgebreide ING rapport hier op de website van de bank lezen. Voor de Europese autosector biedt de elektrische omslag bedreigingen maar ook kansen om groter dan ooit te worden. Bij ActivLease geloven wij dat de grote autofabrikanten deze uitdagingen prima aankunnen. En uiteindelijk wint de consument die uit een nog grotere range elektrische modellen kan kiezen. U kan hier onze online voorraad elektrische auto’s bekijken. Lease dit jaar nog elektrische en profiteer van de vriendelijke bijtelling!

Bron: ING Nederland

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolgens ING rijden we in 2035 allemaal elektrisch