ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Winst voor de stekkerauto: 'Elektrisch rijden soms al goedkoper dan benzine'

16-08-2021

Winst voor de stekkerauto: 'Elektrisch rijden soms al goedkoper dan benzine'

Het punt waarop elektrische auto’s goedkoper zijn dan benzine- en dieselauto’s komt sneller dan verwacht, zo blijkt uit nieuw onderzoek. In verschillende rapporten werd 2026 als omslagpunt genoemd maar dat punt is in sommige gevallen al bereikt! Dat heeft te maken met de dalende batterijkosten, fiscale voordelen en de stijgende vraag. Nu al kunt u bij ActivLease heel voordelig een elektrische auto leasen. Stap dit jaar al over om nog te profiteren van de lage 12% bijtelling.

Ontwikkeling van accu’s wordt goedkoper

Een reden voor de versnelde omslag is dat de gemiddelde aanschafprijs van elektrische auto’s daalt. De ontwikkeling van accu’s wordt geleidelijk goedkoper en volgens Bloomberg zet die trend zich onverhinderd door. Tegelijkertijd ziet men de prijs voor brandstofauto’s juist stijgen. Er komen steeds strengere milieueisen en veel automerken hebben aangekondigd in de loop van dit decennium te stoppen met de verkoop van nieuwe modellen met brandstofmotor. Benzine- en dieselauto’s hebben nu écht hun langste tijd gehad.

Elektrische auto voor minder dan 18.000 euro

Wat de transitie ook versnelt is het groeiende aanbod elektrische modellen in het goedkope segment. Zo heeft Dacia dit jaar zijn eerste elektrische auto gepresenteerd, de Dacia Spring Electric, met een vanafprijs van net geen 18.000 euro. De elektrische Renault Twingo is er vanaf een kleine 20.000 euro. Ook merken als Fiat, Opel en Volkswagen hebben inmiddels een elektrisch instapmodel en dat aantal zal snel toenemen.

Lees ook: Dit zijn de 6 goedkoopste elektrische auto’s van 2021

Goedkoper in verbruik en onderhoud

Toch is het verstandig om de keuze voor een elektrische auto niet te laten afhangen van de aanschafprijs. “Hoe hoger je aantal kilometers, hoe aantrekkelijker het wordt om elektrisch te rijden," zegt Rico Luman van ING Economisch Bureau. Hij doelt daarmee op de Total Cost of Ownership, oftewel de totaalkosten voor het gebruik van een stekkerauto. Het accupakket maakt zo'n auto soms nog duurder in aanschaf, maar qua verbruikskosten en onderhoud is een EV veel goedkoper dan een benzine- of dieselauto.

Thuis opladen is het goedkoopst

Een andere factor die meeweegt in de kosten is de thuissituatie. Elektrisch laden is altijd voordeliger dan brandstof tanken. Maar dat voordeel is het grootst als u de elektrische auto thuis kan opladen met eigen stroom. In onze EV Wijzer gaan we dieper in op de kosten van elektrisch rijden. Bekijk hem hieronder!

Zakelijk elektrisch rijden kan voordelig bij ActivLease

Het aanbod voordelige elektrische auto’s die u kan leasen groeit snel. Dat maakt de overstap steeds aantrekkelijker. Daarnaast hebben wij een groot aantal elektrische modellen die populair zijn bij zakelijke rijders, zoals de Volkswagen ID.3, Audi Q4 e-tron en Volvo XC40 Recharge. Maak voor het einde van dit jaar nog de overstap en u profiteert bovendien van de lage 12% bijtelling. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan en pak uw voordeel!

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogWinst voor de stekkerauto: 'Elektrisch rijden s...