ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogZero-emissiezone in Amsterdam vanaf 2025 - wat...

Zero-emissiezone in Amsterdam vanaf 2025 - wat gaat er voor u veranderen?

03-10-2023
Zero-emissiezone in Amsterdam vanaf 2025 - wat gaat er voor u veranderen?

De gemeente Amsterdam werkt toe naar een binnenstad waar vanaf 2025 alleen verkeer rijdt zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Ondernemers met een vervuilende dieselbus mogen dan niet meer binnen de Ring komen. Veel bedrijven lopen hierdoor het risico dat ze niet meer bij hun klanten kunnen komen, en zullen moeten overstappen op uitstootvrije voertuigen. Wat betekenen de veranderingen voor u als ondernemer? En wat zijn de mogelijkheden? We vertellen u er graag meer over.

Deze bedrijfsauto’s mogen Amsterdam niet meer in

Vanaf 2025 is een groot gedeelte van Amsterdam een zero-emissiezone en alleen nog toegankelijk voor nieuwe bedrijfsauto’s zonder uitstoot. Oftewel: een bedrijfsauto die volledig elektrisch of op waterstof rijdt. Met nieuwe bedrijfsauto’s wordt bedoeld: alle bestelauto’s die vanaf 1 januari 2025 op kenteken gezet worden. Bestelauto’s op benzine, diesel of gas mogen vanaf die datum niet meer binnen de Ring A10 rijden. Zie ook de website van gemeente Amsterdam.

Milieuzone

Amsterdam heeft op dit moment al een milieuzone voor dieselbusjes. Dat betekent dat alleen dieselbestelauto’s met een emissieklasse 4 of hoger binnen de Ring A10 mogen komen. Volgens de gemeente krijgt de uitstootvrije zone dezelfde omvang als de milieuzone. Zodra die actief wordt, mogen er alleen nog bestel- en vrachtauto’s komen die elektrisch of op waterstof rijden. Ondernemers met een vervuilende bestel- of vrachtauto hebben dan geen toegang meer.

Wat nu?

Wilt u actief blijven ondernemen binnen de Ring Amsterdam? Kom in actie en stap zo snel mogelijk over naar een elektrische bedrijfsauto. Wij ActivLease adviseren we een 72-maandencontract, wat qua prijs vergelijkbaar is met dat van een traditionele dieselbestelauto. Bovendien behoudt u gewoon toegang tot zero-emissiezones in Amsterdam en andere steden.

Overgangsregelingen

Komt de overgang naar elektrisch voor u te snel? Er zijn opties om langer toegang te houden tot de ZE-zone. Afhankelijk van het type bestelbus of vrachtauto, mag u tot een bepaalde datum toch nog in de binnenstad rijden. Dit geldt voor:

  • Bestelauto’s met emissieklasse 5: toegang tot 1 januari 2027.
  • Bestelauto’s met emissieklasse 6: toegang tot 1 januari 2028.

Sloopsubsidie

Amsterdamse ondernemers die overstappen naar een schoner voertuig krijgen van de gemeente een steuntje in de vorm van een sloopsubsidie. Voor de sloop van uw oude bestelauto kunt u een subsidiebedrag van 1.500 euro krijgen, met als voorwaarde dat het een bestelauto emissieklasse 4 is.

5.000 euro korting op elektrische bedrijfsauto

Ook de overheid komt ondernemers met een vervuilende dieselbus tegemoet. Wie wil overstappen op een elektrische bestelauto kan vanaf 9 januari 2024 weer gebruik maken van de SEBA-regeling. Hiermee kunt u tot 5.000 euro aanschafsubsidie ontvangen als korting op een nieuwe elektrische bedrijfswagen. Klik hier voor meer informatie en welke voertuigen in aanmerking komen.

ActivLease helpt u bij de overstap naar elektrisch rijden

Meer weten? Laat u adviseren door één van onze experts. Wij vertellen u graag meer over de zero-emissiezones en wat voor gevolgen dit heeft op uw wagenpark. ActivLease is gespecialiseerd in elektrische bedrijfsauto’s met een groot aanbod modellen waarmee u toegang houdt tot uw werkgebied.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZero-emissiezone in Amsterdam vanaf 2025 - wat...