ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Zweedse elektrische mini-auto Uniti One nu in productie

18-10-2019

Zweedse elektrische mini-auto Uniti One nu in productie

De Zweedse start-up Uniti startte in 2016 een crowdfunding om een kleine elektrische auto op de markt te brengen. Nu zijn ze bijna zover om hun eerste duurzame kindje te lanceren op de Zweedse en Britse markt. De Uniti One auto komt met drie zitplekken, een actieradius van 300 kilometer en snellaadcapaciteit. Het is dus een klein autootje, maar ActivLease is niettemin onder de indruk van wat crowdfunding bij kan dragen aan de elektrische revolutie. Lease dit jaar nog een elektrische auto zoals de Tesla Model 3 of Volkswagen e-Golf en profiteer van 4% bijtelling!

De Zweden achter Uniti One zamelden 1.227.990 euro op om de elektrische auto te realiseren. Een klein bedrag om een auto van de grond af op te bouwen en gek genoeg komt hij ook voor een kleine prijs. Het basismodel kost € 17,767 in Groot-Brittannië, al krijgen de Britten wel 3.000 euro korting voor een of andere reden.

60 miljoen euro preorders

Is dat succesvol? Jazeker! De Uniti One heeft al 60 miljoen euro aan preorders verzameld. Nu moeten ze de auto’s alleen nog produceren. Bekijk het filmpje hieronder voor meer details over de auto en hoe ze de fabriek in Engeland hebben opgetuigd.

De Uniti One is extreem compact al kunnen de stoelen wel ingeklapt worden zodat je alsnog 760 liter bagageruimt hebt. Ook is het dashboard versierd met 3 schermen die middels Android Automotive OS allerlei apps uit de Apple Play Store kunnen gebruiken, zonder behulp van je smartphone. 

300 kilometer actieradius

De actieradius van de Uniti One valt tegen: 150 kilometer standaard en 300 kilometer met een accupakket upgrade van een kleine 3000 euro. Het snelladen is wel een lekkere toevoeging en volgens de Zweden kan er binnen 10 minuten 100 kilometer actieradius aan de auto worden toegevoegd.

Elektrisch leasen met 4% bijtelling in 2019

Er zijn nog geen plannen om de Uniti One naar Nederland te verschepen en de meeste preorders liggen in Zweden en Engeland, dus die worden eerst afgehandeld. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen rond deze elektrische mini-auto goed in de gaten voor u. Tot die tijd krijgt u meer voordeel dan ooit bij uw elektrische autolease. Neem de Tesla Model 3, Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf en andere modellen, allemaal snel leverbaar via ActivLease in diverse luxe uitvoeringen. Waarom wachten op uw elektrische auto als u dit jaar al geld kunt besparen met een elektrische auto leasen bij ActivLease? De 4% bijtellingsregeling is alleen nog bij registratie in 2019 geldig.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZweedse elektrische mini-auto Uniti One nu in p...