ActivLease
085 - 90 229 29

Seat lease

De nieuwste modellen van Seat, zoals de MiiToledo, Ateca en de Leon zijn met zuinige motoren leverbaar. De efficiënte TDI dieselmotoren zijn van Duitse makelij. Dat betekent dat het om bewezen techniek gaat. Een Seat leasen is dan ook zeer betaalbaar. Bij ActivLease regelt u tegen transparante voorwaarden de beste operationale of financiële lease aanbieding.

Het merk Seat

Seat is opgericht in 1950 als Sociedad Española de Automóviles de Turismo, S.A. Het Spaanse merk produceert in haar eerste jaren uitsluitend de Fiat 1400, in Spanje uitgebracht onder de eigen merknaam. In 1956 bereikt de productie een mijlpaal met 10.000 auto’s per jaar.

In 1957 start de productie van het populaire model 600, ook onder licentie van Fiat. Hiervan werden honderdduizenden exemplaren gemaakt en dat zorgde voor een boost in de Spaanse auto-industrie.

De samenwerking met Fiat zou nog geruime tijd duren, waardoor buiten Spanje bepaalde modellen zoals de Panda onder het merk Fiat door het leven gingen. Het partnerschap zou duren tot de jaren ’80, wanneer Seat met de Ronda haar eerste zelfstandig geproduceerde auto lanceert.

Seat grijpt het moment om auto’s te exporteren naar de rest van Europa, waar Nederland de eerste afnemer is. In hetzelfde decennium lanceert Seat haar bestverkopende auto ooit: de Ibiza.

Seat is tegenwoordig eigendom van Volkswagen en een fabrikant van zakelijk representatieve modellen zoals de Ateca en de Leon. Zuinige motoren en goed uitgeruste modellen maken de Seats van 2017 populair bij de leaserijder.