ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomePrivate LeaseFAQKrijg ik door private lease een BKR-registratie?

Krijg ik door private lease een BKR-registratie?

Gaat u een privéauto leasen via ActivLease? Dan brengt dit een financiële verplichting met zich mee. Uw private leasecontract wordt geregistreerd en getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit wordt gedaan om te voorkomen dat u de maandelijkse leasekosten niet kan betalen.

Niet nadelig

Een BKR-registratie van het leasecontract hoeft geen nadelige gevolgen te hebben. Het BKR registreert alle particuliere kredieten vanaf € 250 met een minimale looptijd van 1 maand. In veel gevallen heeft u dus al een registratie staan, bijvoorbeeld vanwege een telefoonabonnement of hypotheek. Een BKR-registratie kan invloed hebben voor het aangaan van andere leningen. Maar als u aan de maandelijkse lasten kan voldoen is het juist een bewijs van goed financieel gedrag.

Hoe word ik geregistreerd?

Als u een private leasecontract afsluit, wordt dit bij het BKR geregistreerd voor 65% van het totale bedrag over de totale looptijd. Oftewel: 65% het maandbedrag x het aantal contractmaanden.

Voorbeeld: u kiest voor een Toyota Aygo als private leaseauto voor € 209 per maand. U sluit daarbij een privé abonnement af voor 48 maanden. Uw registratie bij het BKR is dan € 209 x 36 maanden x 65% = € 4.890.

Andere veelgestelde vragen

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomePrivate LeaseFAQKrijg ik door private lease een BKR-registratie?